Drauge su J. Bidenu jo inauguraciją šventė žvaigždės | kl.lt

DRAUGE SU J. BIDENU JO INAUGURACIJĄ ŠVENTĖ ŽVAIGŽDĖS

Prie Baltųjų rūmų trečiadienį per žvaigždžių koncertą naujojo JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) garbei sproginėjo fejerverkai, bet tradicinius inauguracijos pokylius pandemijos metu pakeitė laikantis socialinio atstumo taisyklių surengta speciali laida.

Ryškiausios žvaigždės labai pasistengė palaikyti energiją per daugiausia virtualų, didele dalimi iš anksto įrašytą šou „Celebrating America“ („Išaukštinti Ameriką“). Tarp kelių „gyvai“ koncertavusių atlikėjų buvo Bruce'as Springsteenas (Briusas Springstinas), kuris savo gitarą brazgino vienas, neskaitant Abrahamo Lincolno (Abraomo Linkolno) statulos jos neoklasicistinėje šventovėje.

Džinsus ir juodą puspaltį vilkėjęs „Bosas“ su trimis kukliais auksiniais žiedeliais ausyse atlikęs „Land of Hope and Dreams“ pradėjo aktoriaus Tomo Hankso (Tomo Henkso) vestą šou prie Lincolno memorialo.

J. Bidenas ir jo šeima per televizijos ekraną savo naujuosiuose namuose Vašingtone stebėjo, kaip popmuzikos žvaigždė Demi Lovato, padedama sveikatos apsaugos darbuotojų iš visos šalies, sudainavo velionio Billo Witherso (Bilo Viterso) „Lovely Day“.

Ritmenbliuzo dainininkas Johnas Legendas (Džonas Ledžendas) jausmingai atliko Ninos Simone (Ninos Simon) „Feeling Good“.

„Man buvo labai ypatinga švęsti su šalimi priešais šį memorialą, – po savo pasirodymo socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J. Legendas. – IR man labai patiko pagerbti velionę didžiąją Niną Simone, mano nuolatinį muzikinio įkvėpimo šaltinį.“

Katy Perry (Keti Peri) užbaigė vakarą savo „Firework“, fejerverkams, kuriuos iš balkono stebėjo J. Bidenas ir jo žmona Jill (Džil), nušviečiant dangų virš Washingtono (Vašingtono) memorialo.

J. Bidenas prisaikdintas 46-uoju JAV prezidentu

Scanpix, ELTOS nuotr.

„Nauja pradžia“

Prezidentai, išrinktieji prezidentai ir kandidatai į prezidentus tradiciškai stengiasi kliautis žvaigždžių įtaka ir muzika savo įvaizdžiui pagerinti.

J. Bideną, be garsenybių, taip pat palaikė jo pirmtakai: Barackas Obama (Barakas Obama), George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) ir Billas Clintonas (Bilas Klintonas) paskelbė vaizdo kreipimąsi darbą pradedančiam JAV lyderiui ir šaliai.

„Tai nauja pradžia, – pasakė B. Clintonas. – Visiems reikia nusileisti iš aukštybių ir padėti draugams bei kaimynams, pasistengti, kad pavyktų.“

Per geriausiu vakaro laiku rodytą specialią transliaciją taip pat pasirodė tokios žvaigždės kaip Yo-Yo Ma (Jo Jo Ma), Jonas Bon Jovi (Džonas Bon Džovis) ir Justinas Timberlake'as (Džastinas Timberleikas) su Antu Clemonsu (Entu Klemonsu). Atlikėjai iš Puerto Riko Luisas Fonsi (Luisas Fonsis) ir Ozuna (Osuna) atliko megahitą „Despacito“.

„Kai kam prezidento inauguracija yra tradicija, dalykas, žymintis naujos ketverių metų kadencijos įsipareigojimą, – sakė T. Hanksas. – Vis dėlto iš tiesų inauguracijos diena – nieko daugiau nei kitų šalies lyderių prisaikdinimas, ir šią dieną matome savo Amerikos idealo pastovumą.“

Ir J. Bidenas, ir viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) taip pat pasirodė prie Lincolno memorialo. Pasak K. Harris, ši akimirka „įkūnija mūsų, kaip šalies, charakterį“.

„Tai parodo, kas esame; net tamsiais laikais mes ne tik svajojame, mes darome“, – sakė pirmoji JAV viceprezidento postą užėmusi moteris.

„Mes ne tik matome, kas buvo; mes matome, kas gali būti. Mes siekiame Mėnulio, o tada jame iškeliame savo vėliavą“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS