Džordžijos valstija perskaičiuos balsus dėl itin mažos persvaros | kl.lt

DŽORDŽIJOS VALSTIJA PERSKAIČIUOS BALSUS DĖL ITIN MAŽOS PERSVAROS

JAV Džordžijos valstija penktadienį pareiškė, kad perskaičiuos prezidento rinkimų balsus dėl itin mažos persvaros, kuria demokratų kandidatas Joe Bidenas (Džo Baidenas) lenkia dabartinį šalies vadovą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

„Esant tokiai mažai persvarai, Džordžijoje bus perskaičiavimas“, – žurnalistams Atlantoje sakė valstijos sekretorius Bradas Raffenspergeris (Bredas Rafenspergeris).

B. Raffenspergeris, aukščiausio rango rinkimus prižiūrintis valdžios atstovas, pareiškė, kad skirtumas tarp abiejų kandidatų surinktų balsų yra per daug mažas, kad būtų galima skelbti nugalėtoją.

Penktadienio rytą balsų skaičiavimui artėjant prie pabaigos, J. Bidenas savo varžovą Džordžijoje lenkė kiek daugiau nei 1 500 balsų. Šioje valstijoje, kažkada ištikimai rėmusioje D. Trumpo respublikonus, permainas lėmė besikeičianti demografinė padėtis ir didelis afroamerikiečių aktyvumas.

Rinkimų rezultatai šioje valstijoje yra labai svarbūs ir dėl to, kad tai yra vienintelė valstija, kur šiemet vyksta rinkimai į abi jai priklausančias vietas Senate, o galutinis rezultatai nulems, kuri partija turės Senato kontrolę.

Pagal Džordžijos įstatymus, jeigu nė vienas iš kandidatų į Senatą nesurinks daugiau kaip 50 proc. balsų pirmajame rinkimų rate, vyks antras rinkimų turas.

„Galutinis rezultatas Džordžijoje turės didelės įtakos visai šaliai“, – pareiškė B. Raffenspergeris.

„Daug pastatyta ant kortos ir emocijos veržiasi per kraštus abiejose pusėse. Mes neleisime, kad tie ginčai atitrauktų mus nuo darbo. Mes jį atliksime teisingai ir apginsime mūsų rinkimų sąžiningumą“, – sakė jis.

Pasak B. Raffenspergerio, Džordžija leido stebėtojams iš abiejų stovyklų stebėti balsų skaičiavimą po to, kai D. Trumpas, neturėdamas jokių įrodymų, paskelbė apie menamą balsų klastojimą visoje šalyje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Keista

Respublikonų stebėtojus išvaro. Kas per cirkai? Kas per diktatūra?

Apsišikėliai amerikonai

"Džordžija leido stebėtojams iš abiejų stovyklų stebėti balsų skaičiavimą po to, kai D. Trumpas paskelbė apie balsų klastojimą" Tai jie vadina demokratija???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS