E. Macronas inauguruotas antrai kadencijai Prancūzijos prezidento poste | kl.lt

E. MACRONAS INAUGURUOTAS ANTRAI KADENCIJAI PRANCŪZIJOS PREZIDENTO POSTE

Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šeštadienį buvo inauguruotas naujai kadencijai Prancūzijos prezidento poste.

Per ceremoniją Eliziejaus rūmuose Konstitucinės Tarybos vadovas Laurent'as Fabiusas (Loranas Fabiusas) patvirtino E. Macroną balandį vykusių prezidento rinkimų nugalėtoju ir pasirašė oficialų dokumentą.

Naują penkerių metų kadenciją pradėsiančio E. Macrono laukia nelengva darbotvarkė: jam teks įgyvendinti reformas, kurias jis pažadėjo 2017 metais atėjęs į valdžią kaip jauniausias visų laikų Prancūzijos prezidentas, taip pat spręsti Rusijos puolimo prieš Ukrainą problemą.

Balandžio 24 dieną vykusiame antrajame prezidento rinkimų ture surinkęs 58,55 proc. balsų E. Macronas įveikė kraštutinių dešiniųjų varžovę Marine Le Pen (Marin Le Pen). Jis tapo pirmuoju per 20 metų Prancūzijos valstybės vadovu, iškovojusiu antrąją kadenciją.

Pasižadu sukurti planetą, kurioje būtų geriau gyventi, Prancūziją, kuri būtų gyvybingesnė, ir stipresnė.

Savo kalboje E. Macronas pažadėjo sukurti stipresnę Prancūziją ir taikyti naują valdymo metodą.

„Pasižadu sukurti planetą, kurioje būtų geriau gyventi, Prancūziją, kuri būtų gyvybingesnė, ir stipresnė“, – kalbėjo jis Eliziejaus rūmuose.

„Ateityje Prancūzija ir Europa turės imtis ryžtingų veiksmų“, – sakė E. Macronas. Jis pažadėjo „pirmiausia imtis veiksmų, kad būtų išvengta bet kokios eskalacijos po Rusijos agresijos Ukrainoje“.

E. Macronas taip pat pažadėjo „nepaliaujamai imtis veiksmų ir siekti tikslo – būti nepriklausoma tauta, gyventi geriau ir kurti savo Prancūzijos ir Europos atsakus į šimtmečio iššūkius“.

Be to, E. Macronas pažadėjo rasti „sąžiningą būdą“ valdyti šalį ir sumažinti socialinę įtampą, kad vyriausybė ir parlamentas dirbtų kartu su profesinėmis sąjungomis, asociacijomis ir kitais politinio, ekonominio, socialinio ir kultūrinio pasaulio atstovais.

EPA-ELTA nuotr.

Prezidento kalba buvo stebėtinai trumpa ir parašyta ranka. Tačiau po to jis neskubėdamas spaudė rankas, bučiavosi į skruostus ir atskirai pabendravo su daugybe svečių.

Renginys atrodė neįprastai draugiškas vaikams: keli aukšto rango pareigūnai atsivedė savo atžalas, o bent du iš jų buvo su vaikiškais vežimėliais. 44 metų E. Macronas vaikų neturi, bet jo sutuoktinė Brigitte (Brižit) turi vaikų ir anūkų, ir kai kurie iš jų dalyvavo ceremonijoje.

Į ceremoniją buvo pakviesta apie 500 svečių. Dauguma jų buvo iš politikos pasaulio, tačiau tarp jų taip pat buvo aktorių, sveikatos priežiūros darbuotojų, kariškių. Ceremonijoje dalyvavo ir buvę prezidentai Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ir Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi).

Pagal susiklosčiusią tradiciją, inauguracijos proga iš Invalidų karinio memorialinio komplekso buvo paleistas 21 patrankos šūvis.

Ceremonija, kurios metu nebuvo važiuojama Eliziejaus laukų alėja ar tiesiamas ilgas raudonas kilimas, priminė Francois Mitterrand'o (Fransua Miterano) ir Jacques'o Chiraco (Žako Širako), perrinktų atitinkamai 1988 ir 2002 metais, inauguracijas.

Antroji E. Macrono kadencija oficialiai prasidės gegužės 14 dieną.

GALERIJA

  • E. Macronas inauguruotas antrai kadencijai Prancūzijos prezidento poste
  • E. Macronas inauguruotas antrai kadencijai Prancūzijos prezidento poste
  • E. Macronas inauguruotas antrai kadencijai Prancūzijos prezidento poste
EPA-ELTA, Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puiku

Gražus vyras

SUSIJUSIOS NAUJIENOS