E. Macronas ir V. Putinas: būtina deeskaluoti įtampą Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje | kl.lt

E. MACRONAS IR V. PUTINAS: BŪTINA DEESKALUOTI ĮTAMPĄ BALTARUSIJOS IR LENKIJOS PASIENYJE

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ir Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pirmadienį sutarė, kad būtina deeskaluoti įtampą Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje, kur įstrigę tūkstančiai migrantų, pranešė Eliziejaus rūmai.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi praėjusį pirmadienį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

Latvija, Lenkija ir Lietuva pastaraisiais mėnesiais pastebi gerokai išaugusius nelegalių migrantų, bandančių per Baltarusiją patekti į ES teritoriją, srautus. Bendrija kaltina Baltarusiją dėl pasienyje susidariusio chaoso, nes ji nebeįsileidžia migrantų iš Vidurinių Rytų ir Afrikos šalių, nepatekusių į Europos Sąjungos valstybes.

Baltijos šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Šią poziciją palaiko ir Europos Komisija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tas

Makaronas visada buvo už nelegalus, o dar jam rinkimai artėja ir tikriausiai Putinui užtektų tik pasakyti, kad pasibaigtų nelegalų reikalai prie mūsų sienų

4

Greitai ir čia politikai dasižais, kad neliks gyvybės Žemėje, mokina vieni kitus, kaip teisingai gyventi, o supratimo apie tai jokio neturi, gyvename visi kolkas pagal primitiviu gyvūnų įstatymus, tik vaidinam kad esam protingesni už juos, nors iš tikrųjų dar kvailesni, niekas taip ne naikina vieni kitus, kaip žmonės save

Ooo

Kas taS? MakakarOnass...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS