E. Muskas sako, kad siekia sukurti „tiesos ieškantį“ dirbtinį intelektą | kl.lt

E. MUSKAS SAKO, KAD SIEKIA SUKURTI „TIESOS IEŠKANTĮ“ DIRBTINĮ INTELEKTĄ

Milijardierius Elonas Muskas (Ilonas Maskas) nori pasipriešinti kompanijų „Microsoft“ ir „Google“ pastangoms vystant dirbtinį intelektą ir sukurti „tiesos ieškantį dirbtinį intelektą“, kuris vengtų politinio korektiškumo, sakė jis interviu, transliuotame vėlai pirmadienį.

Milijardierius, bendrovių „Twitter“ ir „Tesla“ vadovas išreiškė naują susirūpinimą dėl dirbtinio intelekto keliamo pavojaus, teigdamas, kad jis „turi potencialo sunaikinti civilizaciją“.

Jis taip pat sakė nerimaujantis, kad startuolio „OpenAI“ sukurtas „ChatGPT“ robotas mokomas būti politiškai korektiškas.

„Ketinu pradėti kai ką, kas vadinasi „TruthGPT“, arba absoliučios tiesos ieškantis dirbtinis intelektas, bandantis suprasti visatos prigimtį“, – teigė E. Muskas.

Pasak jo, dirbtinis intelektas laikytų žmones įdomia visatos dalimi ir nenuspręstų „sunaikinti žmonių“.

Atrodė, kad jis iš tiesų nori kuo greičiau įgyti skaitmeninį superintelektą, iš esmės skaitmeninį dievą.

Anot verslo dokumentų, E. Muskas JAV Nevados valstijoje įsteigė dirbtinio intelekto korporaciją „X.AI“.

Neseniai jis sujungė socialinį tinklą „Twitter“ su naujai sukurta priedangos bendrove „X“, išlaikydamas platformos prekės ženklą. Visgi po susijungimo „Twitter“ nebėra nepriklausoma bendrovė.

E. Muskas įkūrė „OpenAI“ konkurentę likus kelioms savaitėms iki to, kai kartu su ekspertais pasirašė atvirą laišką, raginantį apskritai kuriam laikui sustabdyti dirbtinio intelekto technologijų vystymą.

Pasirašiusieji teigė, kad pertrauka turėtų būti panaudota siekiant sustiprinti reguliavimą ir užtikrinti, kad dirbtinio intelekto sistemos būtų saugios.

Tačiau kritikai šį laišką pavadino triukšmo, keliamo dėl dirbtinio intelekto, „betvarke“, kuriame neteisingai atspindimas akademinis dokumentas.

Technologijų milžinės, tokios kaip „Google“, „Meta“ ir „Microsoft“, ne vienerius metus kūrė dirbtinio intelekto sistemas, kurios anksčiau buvo vadinamos mašininiu mokymusi arba didžiaisiais duomenimis, kad padėtų vertimo, paieškos ir tikslinės reklamos srityse.

E. Muskas sakė, kad kadaise buvo artimas vieno iš „Google“ įkūrėjo Larry Page'o (Lario Peidžo) draugas, ir jiedu kalbėdavosi apie dirbtinio intelekto saugą iki vėlumų.

„Atrodė, kad jis iš tiesų nori kuo greičiau įgyti skaitmeninį superintelektą, iš esmės skaitmeninį dievą“, – teigė E. Muskas apie L. Page'ą.– Negalima tiesiog veržtis į priekį ir tikėtis geriausio.“

Praėjusių metų pabaigoje „OpenAI“ padidino susidomėjimą dirbtiniu intelektu, pristatydama robotą „ChatGPT“, kuris iš trumpos užklausos gali sugeneruoti natūraliai skambantį tekstą.

E. Muskas buvo vienas iš „OpenAI“ įkūrėjų, bet 2018 metais paliko įmonę.

„Microsoft“ paskelbė, kad investuoja milijardus dolerių į „OpenAI“ ir įdiegė jos technologiją savo internetinės paieškos paslaugoje „Bing“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Toks DI zmoniu dziaugsmui sunaikintu

terorizmo grupuote LGBTIQ

dirbtinis 'intelektas'

tiems ,kurie be smegenu,notima jiems ipirsti irbtinius intelektus .

O MAN NEIDOMUS KAŽKOKIE DIRBTINIAI INDIVIDAI

21AMŽIAUS BEPROTNAMIS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS