E. Rinkevičius: Latvija pasirengusi apsvarstyti naftos tiekimo Baltarusijai klausimą | kl.lt

E. RINKEVIČIUS: LATVIJA PASIRENGUSI APSVARSTYTI NAFTOS TIEKIMO BALTARUSIJAI KLAUSIMĄ

Latvija pasirengusi apsvarstyti tranzitinio naftos tiekimo Baltarusijai organizavimo klausimą, jeigu nutrūktų naftos tiekimas iš Rusijos. Tai penktadienį Briuselyje prieš prasidedant ES Tarybos posėdžiui žurnalistams pareiškė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

„Taip, mes pasirengę apsvarstyti šį klausimą“, – sakė jis.

Praėjusią savaitę Latvijos susisiekimo ministerijos komunikacijų skyriaus atstovė Iveta Kancena taip pat pareiškė, kad šalies įmonės pasirengusios teikti Baltarusijai naftos perkrovimo, laikymo ir transportavimo paslaugas.

„Jei tik tokia būtinybė atsiras, Latvijos įmonės pasirengusios teikti reikiamas naftos perkrovimo, laikymo ir transportavimo paslaugas tiek uostuose, tiek geležinkeliuose“, – sakė ji, pridurdama, kad „šio bendradarbiavimo klausimai anksčiau buvo svarstomi su Baltarusijos atstovais“.

„Latvijos tranzito šakos bendradarbiavimas su Baltarusija labai svarbus, o naftos tranzito apimčių didinimas yra viena iš galimų krypčių, – teigė I. Kancena. – Latvija suinteresuota didinti krovinių apimtis ir aprūpinti Baltarusijos naftos perdirbimo įmones nafta iš Latvijos uostų“.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka gruodžio 31 d. įpareigojo naftos ir chemijos komplekso vadovybę artimiausiu metu užtikrinti naftos tiekimą šaliai iš alternatyvių šaltinių. Kaip sakoma naujienų agentūros „BelTA“ pranešime, pirmiausia omenyje turimas naftos tiekimas geležinkeliais iš Baltijos uostų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaip

Šuniui penkta koja.

J. D.

O Maziaikiai nenoretu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS