Egiptas, Prancūzija, Vokietija ir Jordanija įspėja Izraelį dėl aneksijos planų | kl.lt

EGIPTAS, PRANCŪZIJA, VOKIETIJA IR JORDANIJA ĮSPĖJA IZRAELĮ DĖL ANEKSIJOS PLANŲ

Egipto, Prancūzijos, Vokietijos ir Jordanijos užsienio reikalų ministrai antradienį paragino Izraelį atsisakyti planų pradėti aneksuoti žydų gyvenvietes Vakarų Krante ir įspėjo, kad tokie veiksmai galėtų turėti „padarinių“ santykiams.

„Sutinkame, kad bet kokia Palestinos teritorijų, okupuotų 1967 metais, aneksija būtų tarptautinės teisės pažeidimas ir pastatytų į pavojų taikos proceso pagrindus“, – nurodoma užsienio reikalų ministrų pareiškime.

„Nepripažintume jokių 1967 m. nustatytų sienų pakeitimų, dėl kurių nesusitarė abi konflikto šalys. Mes taip pat sutinkame, kad toks žingsnis turėtų rimtų padarinių regiono saugumui ir stabilumui bei būtų didelė kliūtis stengiantis pasiekti visapusę ir teisingą taiką“, – teigė keturių šalių ministrai ir pridūrė, kad aneksija, be to, turėtų padarinių ir santykiams su Izraeliu.

Izraelio vyriausybė, remdamasi JAV prezidento Donaldo Trumpo pasiūlytu Artimųjų Rytų taikos planu, nori aneksuoti žydų gyvenvietes okupuotame Vakarų Krante ir Jordano slėnį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Idomu butų

Sužinoti Lietuvos žydų nuomone nes jie tik mūsų partizanus mato . Būkite prakeikti okupantai

Mercedes

O kur linelis, kur Jo kalba apie agresija

is senu senoves toks ju elgesis,

zydai kaip okupantai elgesi pasaulyje ,viskas jiems priklauso ,,dievo isrinktieji,,slykstu ir skaityti apie ju poelgius,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS