EK viceprezidentas: Kroatija gali būti pasiruošusi 2023-aisiais įsivesti eurą | kl.lt

EK VICEPREZIDENTAS: KROATIJA GALI BŪTI PASIRUOŠUSI 2023-AISIAIS ĮSIVESTI EURĄ

Kroatija gali 2023 metais būti pasirengusi narystei euro zonoje, pareiškė šios Balkanų valstybės sostinėje viešėjęs Europos Komisijos viceprezidentas Valdis Dombrovskis.

Jo žodžiais, Kroatija yra teisingame kelyje į euro zoną, nors visų „namų darbų“ kol kas neatliko, skelbia „Euractiv“.

Savo ruožtu Kroatijos vyriausybės vadovas Andrejus Plenkovičius teigė esąs tikras, jog jo šalis pasiruoš nacionalinės valiutos kunos pakeitimui euru 2023 metų sausio 1-ąją.

Finansų ministras Zdravko Maričius pridūrė neįžvelgiantis priežasčių, dėl kurių Kroatija ne vėliau kaip kitų metų kovą negalėtų atitikti narystei euro zonoje keliamų reikalavimų.

Po šių pareiškimų Kroatijos dešinioji radikalioji Suverenistų partija paskelbė, kad kunos nebus atsisakyta be "demokratinės kovos", praneša šalies naujienų agentūra "Hina".

Kroatijos kraštutiniai dešinieji, prieš dvejus metus pradėję prieš šalies narystę euro zonoje nukreiptą kampaniją, dabar skelbia sieksią, jog dėl to būtų surengtas visuotinis referendumas.

Tuo tarpu vyriausybė mano, jog referendumas šiuo atveju nėra būtinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

DAR VIENA ŠALIS RUOŠIASI PRARASTI NEPRIKLAUSOMYBĘ...

Ir ne tik prarasti nepriklausomybę. Dar trigubai pabranginti visas prekes. Prisiminkime Lietuvos kelią į euro zoną...viskas pabrango 3.5 karto!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS