EP narys: ES neturėtų pasiduoti Vengrijos šantažui | kl.lt

EP NARYS: ES NETURĖTŲ PASIDUOTI VENGRIJOS ŠANTAŽUI

Anot Europos centro dešiniųjų Liaudies partijos frakcijos atstovo biudžeto klausimais ir Europos Parlamento nario iš Portugalijos Jose Manuelio Fernandeso, ES šalių vadovai neturėtų pasiduoti Vengrijos valdžios „šantažui“.

Apie tai pranešė Jungtinės Karalystės dienraštis „The Guardian“.

„Nepriimtina, kad vienas ES premjeras, Viktoras Orbanas, kenktų Europos piliečiams, kurių Europoje yra 450 milijonų, naudodamas šantažą ir blokavimo taktiką. Toks politinis šantažas niekada neturėtų atnešti jokios naudos“, – sakė J. Fernandesas.

EP narys pridūrė, kad šiandienos iššūkiai reikalauja iš ES solidarumo, konkrečių veiksmų ir suderintos politikos. Jis paragino ES Tarybą skubiai priimti sprendimą dėl ilgalaikio ES biudžeto – daugiametės finansinės programos – peržiūros.

„Šiuo metu ES biudžete trūksta lėšų mūsų tikslams pasiekti. Jį būtina stiprinti, kad būtų galima įveikti tokias aktualias problemas, kaip migracija, taip pat strategiškai investuoti bei didinti sąjungos konkurencingumą. Taip pat turime skubiai patvirtinti finansinę pagalbą Ukrainai, kurią sudarytų 50 mlrd. eurų paskola Ukrainai“, – pridūrė jis.

„Financial Times“ pirmiau pranešė, kad ES yra pasirengusi sabotuoti Vengrijos ekonomiką, jeigu Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas vasario 1 d. įvyksiančiame viršūnių susitikime blokuotų 50 mlrd. eurų finansinės pagalbos skyrimą Ukrainai.

Gairės: EP, Jose Manuelio Fernandeso, Vengrija, ES, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS