ES atstovas: nėra jokių įrodymų, kad Ukraina būtų susijusi su masinėmis šaudynėmis Maskvoje | kl.lt

ES ATSTOVAS: NĖRA JOKIŲ ĮRODYMŲ, KAD UKRAINA BŪTŲ SUSIJUSI SU MASINĖMIS ŠAUDYNĖMIS MASKVOJE

Europos Sąjungai nerimą kelia Kremliaus bandymai kaltę už teroristinį išpuolį koncertų salėje „Crocus City Hall“ netoli Maskvos suversti Ukrainai, Briuselyje pirmadienį per pietus surengtoje spaudos konferencijoje pasakė ES atstovas Peteris Stano.

„Mums kelia nerimą ryšį tarp šio išpuolio ir Ukrainos sukurti mėginančių Maskvos režimo atstovų teiginiai. Žinoma, mes su tuo visiškai nesutinkame. Nėra jokių ženklų, visiškai jokių įrodymų, kad Ukraina būtų kaip nors susijusi su tomis atakomis“, – pabrėžė P. Stano.

Jis taip pat paprašė rusų valdžios atstovų nesinaudoti šiuo teroristiniu išpuoliu kaip priežastimi eskaluoti agresiją prieš Ukrainą arba didinti žmonių priespaudą pačioje Rusijoje.

Pranešama, kad kovo 22 d. vakare automatais ginkluoti vyrai ėmė šaudyti į netoli Maskvos esančio Krasnogorsko koncertų salėje „Crocus City Hall“ susirinkusius civilius. Nuaidėjus keletui sprogimų, įvykio vietoje kilo gaisras.

Šiuo metu patvirtintais duomenimis, per išpuolį 137 žmonės žuvo, dar 152 buvo sužeisti.

Atsakomybę už šią ataką prisiėmė Afganistane ir Pakistane veikianti Islamo valstybės grupuotė.

Nėra jokių ženklų, visiškai jokių įrodymų, kad Ukraina būtų kaip nors susijusi su tomis atakomis.

Kovo 23 d. per televiziją kreipdamasis į Rusijos piliečius, Vladimiras Putinas teigė, kad iš įvykio vietos sprukę nusikaltimo vykdytojai neva buvo sulaikyti pakeliui prie Ukrainos sienos, kur jiems buvo pažadėtas „langas“ sienai kirsti.

Kita vertus, Baltarusijos ambasadorius Rusijos Federacijoje Dmitrijus Krutojus pareiškė, kad Baltarusijos saugumo agentūros padėjo rusams sučiupti įtariamuosius, kurie galimai planavo kirsti Rusijos sieną ir pasprukti ne į Ukrainą, o į Baltarusiją.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba V. Putino mėginimus su netoli Maskvos įvykusiomis masinėmis šaudynėmis susieti Ukrainą ar kitas Vakarų šalis pavadino „dar vienu melu iš labai ilgo melo sąrašo“.

Sekmadienį JK perspėjo V. Putiną nesinaudoti teroristiniu išpuoliu netoli Maskvos kaip priežastimi eskaluoti karą Ukrainoje.

Maskvos koncertų salėje – didžiulis išpuolis

Scanpix nuotr.
Gairės: Peteris Stano, Maskvos koncertų salė, išpuolis, Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS