ES: „gyvybiškai svarbu“, kad Honkonge būtų gerbiamos pagrindinės laisvės | kl.lt

ES: „GYVYBIŠKAI SVARBU“, KAD HONKONGE BŪTŲ GERBIAMOS PAGRINDINĖS LAISVĖS

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) trečiadienį paragino užtikrinti, kad Honkonge ir toliau būtų gerbiamos pagrindinės teisės, miesto policijai suėmus pirmuosius įtariamuosius pagal Kinijos parengtą naująjį nacionalinio saugumo įstatymą.

„Europos Sąjunga mano, kad gyvybiškai svarbu visapusiškai ginti esamas Honkongo gyventojų teises bei laisves“, – Briuselio pareiškime cituojamas J. Borrellis.

Tai liečia „žodžio, spaudos ir leidybos laisvę, taip pat laisvę burtis į asociacijas ir susirinkti, rengti eitynes ir demonstracijas“, priduriama pareiškime.

Honkongo policija pranešė trečiadienį areštavusi mažiausiai 180 žmonių, įskaitant septynis įtariamuosius, sulaikytus pagal naująjį nacionalinio saugumo įstatymą, tūkstančiams protestuotojų ignoravus draudimą dalyvauti mitinge, skirtame paminėti buvusios Britanijos kolonijos grąžinimą Kinijai.

J. Borrellis pažymėjo, kad Briuselis „vertina tokio įstatymo padarinius ir toliau reikš susirūpinimą dialoge su Kinija“.

ES užsienio reikalų ministrai gegužę nusprendė neskelbti sankcijų dėl nacionalinio saugumo įstatymo, nes tokia priemonė, jų nuomone, nepadėtų išspręsti krizės.

Tikėtina, kad Honkongo klausimas vėl bus įtrauktas į liepos 13 dieną vyksiančio kito ES užsienio reikalų ministrų susitikimo darbotvarkę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS