ES pasmerkė „nepagrįstas ir griežtas“ bausmes Baltarusijos opozicionieriams | kl.lt

ES PASMERKĖ „NEPAGRĮSTAS IR GRIEŽTAS“ BAUSMES BALTARUSIJOS OPOZICIONIERIAMS

Europos Sąjunga antradienį pasmerkė Baltarusijos teismo skirtas „griežtas ir nepagrįstas“ bausmes vienam iš opozicijos lyderių Siarhejui Cichanouskiui ir kitiems aktyvistams.

„Šios bausmės yra tebesitęsiančių žiaurių ir sisteminių represijų prieš visus nepriklausomus balsus Baltarusijoje dalis“, – pareiškė ES atstovas Peteris Stano (Peteris Stanas).

Baltarusijos teismas savo sprendimą paskelbė S .Cichanouskio sutuoktinei Sviatlanai lankantis Briuselyje ir susitinkant su Europos lyderiais prieš artėjantį ES viršūnių susitikimą.

S. Cichanouskiui teismas skyrė 18 metų laisvės atėmimo bausmę už, pasak ES, „abejotinus kaltinimus“ dėl neramumų kurstymo, protestuojant prieš beveik tris dešimtmečius trunkantį autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos valdymą.

„Šios bausmės yra nauji pavyzdžiai nepagrįstų kaltinimų Baltarusijos piliečiams, kurie naudojosi savo žodžio laisve ir ragino surengti laisvus ir teisingus rinkimus“, – sakoma ES pareiškime.

„ES griežtai smerkia šiuos nuolatinius, šiurkščius Minsko režimo vykdomus žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių pažeidimus“, – pridūrė P. Stano.

„ES kartoja savo reikalavimą nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus politinius kalinius“, – sakė jis. – ES tebėra pasiryžusi apsvarstyti naujas sankcijas.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ES--Asandza --isdave amerikonams kuris tiesa

apie jankiu nusikaltimus dokumentaliai visam pasauliuj parode ...ir kuriam amerikoj gresia 199 metai kalejimo , o valstybes perversmininkuj Cihonauskiuj 18 metu kalejimo , ir cia ES PIRDZIAI BRIUSELINIAI ISLENDA IR PASMERKIA ,,,nepagrystas ir grieztas ,,,, bausmes TFIU--slykstynes jankiu briuselines pakerksnutes....

gazpromas

O susirupinimo neisreiske?

Uzdusint gyvuli batka,kad irvteroristas putleris

Matytu,kas laukia???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS