ES ragina Armėnijos kariuomenę nesikišti į šalies politinius reikalus | kl.lt

ES RAGINA ARMĖNIJOS KARIUOMENĘ NESIKIŠTI Į ŠALIES POLITINIUS REIKALUS

Europos Sąjunga ketvirtadienį paragino Armėnijos kariuomenę nesikišti į šalį apėmusius politinius nesutarimus, kariškiams paraginus opozicijos spaudžiamą ministrą pirmininką Nikolą Pašinianą atsistatydinti.

„Pagal Armėnijos konstituciją, ginkluotosios pajėgos „turi likti neutralios politiniuose reikaluose ir turi būti kontroliuojamos civilinės valdžios“, – rašoma Europos išorės veiksmų tarnybos (EIVT) pareiškime.

Briuselis taip pat ragina Jerevaną „taikiai spręsti politinius nesutarimus“ bei „griežtai laikytis parlamentinės demokratijos principų ir procesų“, taip pat paprašė abi puses neleisti pablogėti padėčiai Armėnijoje.

„Europos Sąjunga atidžiai stebi padėties Armėnijoje raidą. Raginame visas šalis laikytis rimties ir vengti bet kokių pareiškimų ar veiksmų, galinčių dar labiau padidinti įtampą“, – priduriama EIVT pareiškime.

Briuselis paragino Jerevaną išspręsti šalį ištikusią politinę krizę laikantis „demokratinės ir konstitucinės tvarkos“.

Padėtis Armėnijoje ketvirtadienį smarkiai paaštrėjo, kariuomenės vadovybei pareikalavus, kad atsistatydintų N. Pašinianas ir jo kabinetas.

Atsakydamas į šį reikalavimą, ministras pirmininkas socialiniame tinkle „Facebook“ parašė: „Ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo pareiškimą vertinu kaip mėginimą įvykdyti karinį perversmą.“

Vėliau N. Pašinianas pareiškė atleidžiantis Armėnijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininką Oniką Gasparianą. Premjeras taip pat paragino kariuomenę neprarandant budrumo toliau vykdyti savo užduotį – saugoti sienas.

N. Pašinianas pareikalavo, kad O. Gasparianas atsistatydintų, tačiau Armėnijos prezidentas dar nepasirašė atitinkamo dekreto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

..svarbiausia ,,kad i Armenu pilietinius nesutarimus ---nesikistu uzsienis

Anonimas

Verst tą armėnišką landsbergį, teisingai kariuomenė daro. Seniai laikas pakabint jį ant stulpo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS