ES teismas panaikino sankcijas V. Janukovyčiui, tačiau dalis jų tebegalioja | kl.lt

ES TEISMAS PANAIKINO SANKCIJAS V. JANUKOVYČIUI, TAČIAU DALIS JŲ TEBEGALIOJA

Europos Sąjungos Bendrasis Teismas panaikino 2018 metais Bendrijos įvestas sankcijas buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui, tačiau paliko galioti iki 2020 metų kovo mėnesio jam taikomas sankcijas, antradienį paskelbė ukrainiečių internetinis laikraštis „Evropejskaja pravda“.

„Rugsėjo 24 dienos teismo sprendime sakoma, kad jis (Teismas) panaikina 2018 metų kovo 5 dienos Europos Sąjungos Tarybos sprendimą dėl sankcijų V. Janukovyčiui pratęsimo iki 2019 metų kovo mėnesio“, – rašoma leidinyje.

Anksčiau antradienį V. Janukovyčiaus sūnaus Oleksandro atstovas spaudai Jurijus Kirasyras savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad Europos Sąjungos Bendrasis Teismas atšaukė sankcijas, taikytas buvusiam Ukrainos prezidentui 2018-2019 metais.

„Europos teismo 2019 metų rugsėjo 24 dienos sprendimas dėl 2018-2019 metų sankcijų buvusiam prezidentui Viktorui Janukovyčiui atšaukimo patvirtina, kad ES jas įvedė neteisėtai ir neturėdama tam pagrindo, ir suteikia svarią priežastį kuo greičiau jas visiškai panaikinti ir reabilituoti V. Janukovyčių kaip nepagrįstai nukentėjusį nuo politinio persekiojimo tiek Ukrainoje, tiek Europos Sąjungoje“, – parašė J. Kirasyras.

2014 metų kovą ES ėmėsi sankcijų prieš 18 buvusių aukšto rango Ukrainos pareigūnų – įšaldė šių asmenų turtą. Vėliau šios sankcijos kasmet buvo pratęsiamos, nors ilgainiui iš sankcijų sąrašo buvo išbraukti šeši pareigūnai.

2018-ųjų kovą ES Taryba metams pratęsė sprendimą įšaldyti sąskaitas 13 asmenų, kaip nurodoma, atsakingų už neteisėtą Ukrainos valstybės lėšų pasisavinimą ar piktnaudžiavimą įgaliojimais, dėl ko padaryta nuostolių Ukrainos valstybei.

Šių metų kovą Briuselyje ES Taryba pratęsė sankcijas 12 asmenų dar metams – iki 2020 metų kovo 6 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Apsijuokė ta Geiropa eilinį kartą. Apie visokias banditines banderas net neverta kalbėti.

Bandera

Iki gyvenimo pabaigos palikti tam parazitui sankcijas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS