Estija: naujos ES sankcijos Minskui įsigalios ketvirtadienį | kl.lt

ESTIJA: NAUJOS ES SANKCIJOS MINSKUI ĮSIGALIOS KETVIRTADIENĮ

Estijos užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets (Eva Marija Lymets) pirmadienį pranešė, kad naujas Europos Sąjungos sankcijų Baltarusijai paketas turi įsigalioti ketvirtadienį.

„Penkto sankcijų Baltarusijai paketo parengimas artėja prie pabaigos, jį planuojama priimti šią savaitę. Planuojama, kad tai įvyks gruodžio 2-ąją“, – visuomeninio transliuotojo ERR portalui sakė ministrė.

Jos žodžiais, duomenys apie fizinius ir juridinius asmenis, kuriems bus taikomos sankcijos, bus paskelbti tik su oficialiai suderintu sankcijų paketu.

„Pirmalaikis šios informacijos atskleidimas gali kelti nereikalingą painiavą. Tai taip pat sudarytų sąlygas šiems asmenims greitai sureaguoti ir, pavyzdžiui, restruktūrizuoti aktyvus“, – sakė E.-M. Liimets.

Dėl antradienį Rygoje prasidedančio NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo ji sakė, kad tikisi Aljanso vienybės patvirtinimo, taip pat išgirsti, kad NATO tebėra gynybinių pajėgumų ir atgrasymo Europoje garantas.

„Šiuo metu svarstomas NATO strateginės koncepcijos, kuri bus priimta Madrido viršūnių susitikime kitais metais, atnaujinimas, ir, Estijos požiūriu, labai svarbu, kad ši Strateginė koncepcija atspindėtų esamą saugumo padėtį ir pasiūlytų NATO instrumentų darbui šioje situacijoje“, – sakė E.-M. Liimets.

Ji pranešė, kad planuoja Rygoje susitikti su britų užsienio reikalų sekretore Elizabeth Truss (Elizabet Tras).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS