„Facebook“ neberekomenduos vartotojams jungtis prie politinių grupių | kl.lt

„FACEBOOK“ NEBEREKOMENDUOS VARTOTOJAMS JUNGTIS PRIE POLITINIŲ GRUPIŲ

„Facebook“ generalinio direktoriaus Marko Zuckerbergo teigimu, socialinis tinklas neberekomenduos vartotojams prisijungti prie politinių grupių ir taip nuolatine pavers priemonę, kurios jau ėmėsi per 2020 m. JAV prezidento rinkimus.

Silicio slėnyje įsikūrusi socialinių tinklų milžinė taip pat ieško būdų, kaip automatizuotu principu sumažinti ant vartotojų paskyrų „sienų“ atsiduriantį politinį turinį.

„Mes vis tiek suteiksime galimybę žmonėms dalyvauti politinėse grupėse ir diskusijose, jei jie to norės“, – sakė M. Zuckerbergas.

Tačiau jis pridūrė, kad sprendimas mažinti vartotojų „sienose“ matomo politinį turinį buvo priimtas siekiant „sumažinti įtampą ir užkirsti kelią susiskaldymą lemiančiai retorikai“.

Socialinių tinklų milžinė jau kurį laiką buvo laikoma vieta, turinčia palankias sąlygas naudotojams susiremti su kitais dėl nesutampančių pažiūrų ar apsupti save tvirtai su jų nuomone sutinkančiais žmonėmis.

„Tačiau vienas pagrindinių atsiliepimų, kuriuos šiuo metu girdime iš mūsų bendruomenės, yra tas, kad žmonės nenori, jog politika ir ginčai užvaldytų jų patirtį naudojantis mūsų paslaugomis“, – telefonu apie bendrovės pajamas sakė M. Zuckerbergas.

„Planuojame ilgą laiką neleisti į rekomendacijas patekti pilietinėms ir politinėms grupėms ir ketiname išplėsti šią politiką visame pasaulyje“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS