Gazos Ruožą pasiekė ketvirtoji sunkvežimių su pagalba vilkstinė | kl.lt

GAZOS RUOŽĄ PASIEKĖ KETVIRTOJI SUNKVEŽIMIŲ SU PAGALBA VILKSTINĖ

Ankstų trečiadienį iš Egipto į Gazos Ruožą per Rafos pasienio perėjimo punktą įvažiavo dar 20 sunkvežimių su pagalba, pranešė vienas pareigūnas.

Pagalbą priėmė palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis ir Jungtinių Tautų pagalbos palestiniečių pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose agentūra (UNRWA), naujienų agentūrai „dpa“ pareiškė Egipto Raudonojo Pusmėnulio vadovas Khaledas Zayedas. Pasak jo, į Gazos Ruožą, be kita ko, įvežta vaistų, mišinių kūdikiams ir vandens.

Vieno saugumo šaltinio teigimu, ši pagalba turėjo būti atgabenta antradienį, tačiau pristatymas buvo atidėtas, nes vilkikai turėjo važiuoti į El Augos perėjimo punktą tarp Egipto ir Izraelio, kur buvo tikrinami, ir tik po to grįžo į Rafos punktą.

El Auga yra už maždaug 70 kilometrų į pietus nuo Rafos pasienio perėjimo punkto.

Skaičiuojama, kad nuo šeštadienio į Gazos Ruožą jau atvyko 74 sunkvežimiai su pagalba.

Paramą teikia Egiptas, kitos šalys ir JT agentūros. Nuo spalio 12 dienos į El Arišo oro uostą atvyko bent 32 lėktuvai su tarptautine pagalba.

Izraelis yra inicijavęs Gazos Ruožo apgultį. Taip šalis reaguoja į spalio 7 dieną prieš ją prasidėjusius teroristinės grupuotės „Hamas“ išpuolius. Tankiai apgyvendintas Gazos Ruožas buvo atkirstas nuo maisto, degalų, vaistų, vandens ir kitų būtiniausių reikmenų tiekimo, o tai pakurstė nuogąstavimus dėl galimos humanitarinės katastrofos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS