Per „geltonųjų liemenių“ manifestaciją Paryžiuje sulaikyta apie 20 užsieniečių | kl.lt

PER „GELTONŲJŲ LIEMENIŲ“ MANIFESTACIJĄ PARYŽIUJE SULAIKYTA APIE 20 UŽSIENIEČIŲ

Prancūzijos policija šeštadienį per „geltonųjų liemenių“ manifestaciją Paryžiuje sulaikė apie 20 užsienio šalių piliečių. Tai antradienį televizijos kanalui BFM pareiškė Prancūzijos VRM valstybės sekretorius Laurent`as Nunezas.

„Tarp 282 sulaikytųjų yra apie 20 užsieniečių“, - sakė jis. L. Nunezas taip pat pažymėjo, jog policija buvo informuota apie ultraradikalų planus šeštadienį dalyvauti akcijose, bet teisėsaugos institucijos tiksliai nežinojo, kur tai įvyks. Valstybės sekretorius pabrėžė, jog tai, kas vyko Eliziejaus laukuose, nebuvo protestai. „Mes matėme pogromus“, - paaiškino jis.

L. Nunezas taip pat pranešė, kad po Paryžiaus policijos prefekto Michelio Delpecho, kritikuojamo už nesugebėjimą užtikrinti tvarką per protestus, atsistatydinimo gali būti imtasi naujų sankcijų prieš policijos pareigūnus.

Valstybės sekretoriaus žodžius apie manifestacijose dalyvavusius užsieniečius patvirtino ir vidaus reikalų ministras Christophe`as Castaneras, kuris radijo stočiai „France Inter“ pareiškė, kad į protesto akciją šeštadienį atvažiavo žmonių „iš Italijos, Vokietijos ir kitų šalių“.

Šeštadienį 18-ojoje „geltonųjų liemenių“ manifestacijoje Prancūzijoje dalyvavo daugiau kaip 32 tūkstančiai žmonių. Per ją nukentėjo 17 policininkų ir 42 manifestantai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vasia a vasia

tie uzsinieciai is rytu su savo rusiska veliava

SUSIJUSIOS NAUJIENOS