Irano prezidentas kitų metų pradžioje lankysis Rusijoje | kl.lt

IRANO PREZIDENTAS KITŲ METŲ PRADŽIOJE LANKYSIS RUSIJOJE

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi Rusijos vadovo Vladimiro Putino kvietimu kitų metų pradžioje lankysis Maskvoje, antradienį pranešė Irano vyriausybės atstovas.

Tai bus pirmasis Irano prezidento vizitas Rusijoje nuo 2017 metų. Pasak vyriausybės atstovo, susitikimo metu abiejų šalių prezidentai aptars „dvišalį, regioninį ir nacionalinį“, o ypač „ekonominį ir komercinį“ bendradarbiavimą.

Iranas ir Rusija palaiko stiprius politinius, ekonominius ir karinius ryšius, turi bendrų interesų Afganistane ir yra vienos pagrindinių Sirijos prezidento Basharo al-Assado sąjungininkių. Rusija taip pat yra viena 2015 metų Irano branduolinės sutarties šalių.

Maskva dalyvauja neseniai atnaujintose derybose dėl šios sutarties atgaivinimo. Ji liko kyboti ant plauko, kai 2018 metais iš jos vienašališkai pasitraukė anuomet dar prezidento Donaldo Trumpo vadovaujamos Jungtinės Valstijos ir atnaujino sankcijų Iranui taikymą. Reaguodamas į tai, Iranas liovėsi vykdęs savo sutartyje numatytus įsipareigojimus.

Rugsėjį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Iranui vėl taikomos sankcijos „turėtų būti atšauktos, siekiant branduolinės sutarties atgaivinimo“, ir pridūrė, jog Teheranas „neturėtų kentėti dėl vienašališkų JAV priemonių“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

IRANAS pirmas parodys JANKIAMS k e l i ą,

kuo greičiau n e š d i n t i s iš EUROPOS padangės.

NET NEABEJOJU

Putinas suras bendrą kalbą ir su Iranu. Teroristinė Amerika įpratusi tik įsakinėti, okupuoti, naikinti. Tik...tie laikai praėjo. Putinas, skirtingai nuo JAV teroristų diplomatiškai kalbasi, derina ir...pasiekia tai ko reikia - TAIKOS. Užgesino karą Sirijoje. Konfliktas Azerbaidžanas-Armėnija užgesintas. Užgesins karo laužą ir Ukrainoje.

Nuomonė

Rusai turėtų padėti Iranui pasigaminti branduolinį ginklą ir apsisaugoti nuo Amerikos terorizmo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS