Islandija rugpjūtį sustabdys ambasados Rusijoje veiklą | kl.lt

ISLANDIJA RUGPJŪTĮ SUSTABDYS AMBASADOS RUSIJOJE VEIKLĄ

Islandija penktadienį tapo pirmąja šalimi, pranešusia, kad sustabdys savo ambasados Rusijoje darbą, ir paprašė Rusijos apriboti savo veiklą Reikjavike.

Skelbiama, kad Islandijos ambasada Rusijoje darbą sustabdys rugpjūčio 1 dieną.

„Dabartinė situacija tiesiog neleidžia nedidelei Islandijos užsienio reikalų tarnybai laikyti veikiančią ambasadą Rusijoje“, – sakė užsienio reikalų ministrė Thordis Gylfadottir (Tourdis Gilfadoutir).

Naujienų agentūros AFP biuras Maskvoje teigė, kad Islandija yra pirmoji šalis, žengusi tokį žingsnį.

Užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad šis sprendimas nereiškia diplomatinių santykių nutraukimo.

Tačiau, atsižvelgiant į tai, kad komerciniai, kultūriniai ir politiniai ryšiai su Rusija yra pasiekę žemiausią lygį, ambasados išlaikymas Maskvoje, anot ministerijos, yra nebepateisinamas.

Islandija pranešė, kad buvo iškviestas rusų ambasadorius ir kad buvo „paprašyta Rusijos apriboti savo ambasados Reikjavike veiklą bei sumažinti diplomatinio atstovavimo lygį“.

T. Gylfadottir išreiškė viltį, jog sąlygos „kada nors leis mums palaikyti normalius ir produktyvius santykius su Rusija“, tačiau pridūrė, kad tai priklauso nuo Kremliaus sprendimų.

Užsienio reikalų ministerija teigė, kad Islandija turi 18 ambasadų užsienio šalių sostinėse, o spręsdama dėl jų išdėstymo atsižvelgia į ekonominių, politinių ir kultūrinių ryšių arba bendradarbiavimo plėtros srityje mastą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS