Ispanijos karalius galimai leido milijonus asmeniniams skrydžiams | kl.lt

ISPANIJOS KARALIUS GALIMAI LEIDO MILIJONUS ASMENINIAMS SKRYDŽIAMS

2014 metais Ispanijos sosto atsisakęs Juanas Carlosas I galėjo išleisti apie 8 mln. eurų skrydžiams asmeniniais tikslais. Tai antradienį pranešė laikraštis „El Confidencial“.

Leidinio žiniomis, omenyje turimi buvusio valstybės vadovo skrydžiai nuo 2009 iki 2018 metų. Lėšų parūpino fondas, kurį valdė Juano Carloso I pusbrolis Alvaras de Orleansas. Pagal žiniasklaidos versiją, vien tik 2008 metais į šio fondo sąskaitą Šveicarijoje buvo pervesta 6,5 mln. eurų, kurių kilmė nežinoma.

Šiuo metu Ispanijos Aukščiausiojo teismo prokuratūra atlieka kelis tyrimus, kurie sukasi apie buvusį karalių. Vienas iš jų susijęs su galimu atlygiu už tarpininkavimą derybose su Saudo Arabijos atstovais, kad sutartis tiesti greitąją geležinkelio liniją Meka – Medina atitektų Ispanijos bendrovių konsorciumui. Antrasis tyrimas pradėtas dėl to, kad buvęs valstybės vadovas galimai naudojosi kredito kortelėmis, susietomis su sąskaitomis, kurios jam nepriklausė. Žiniasklaida taip pat pranešė, jog Ispanijos prokuratūra aiškinasi, ar Džersio saloje yra milijoninių fondų, kurie gali būti susiję su Juanu Carlosu I ir kurie galėjo būti slepiami nuo Ispanijos mokesčių  institucijų.

Rugpjūčio 3 d. buvo oficialiai pranešta, jog 82 metų Juanas Carlosas I, kuris buvo valstybės vadovas nuo 1975 iki 2014 metų, informavo savo sūnų, karalių Felipę VI, kad nusprendė išvykti iš šalies. Anksčiau pasirodė pranešimų, kad jis yra Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS