Ispanijos migrantų stovykloje kilus susirėmimams sulaikyti aštuoni žmonės | kl.lt

ISPANIJOS MIGRANTŲ STOVYKLOJE KILUS SUSIRĖMIMAMS SULAIKYTI AŠTUONI ŽMONĖS

Ispanijos riaušių policija antradienį sulaikė aštuonis žmones ir, kaip pranešama, guminėmis kulkomis vaikė migrantų susirėmimus Kanarų salose esančioje stovykloje.

Pareigūnų teigimu, migrantai buvo sulaikyti po to, kai policija buvo iškviesta į didžiausią migrantų stovyklą Tenerifės saloje – „Las Raices“. Paramos migrantams grupės skundžiasi, kad įstaiga yra perpildyta, o sąlygos joje – netinkamos.

Stovykloje dirbanti labdaros organizacija „Accem“ teigė, kad policija griebėsi guminių kulkų, kad sustabdytų neramumus.

Vienas stovykloje gyvenantis migrantas iš Senegalo, kuris paprašė likti anonimu, sakė naujienų agentūrai AP, kad ginčas tarp senegaliečių ir marokiečių pirmadienio vėlų vakarą veikiausiai kilo dėl maisto.

Jo teigimu, keli žmonės buvo sužeisti, o į stovyklą atvyko greitosios pagalbos automobilių. Pareigūnai kol kas nepateikė daugiau informacijos.

Ši stovykla buvo pastatyta 2 400 migrantų, kurie yra apgyvendinti baltose palapinėse.

Stovykla nuo pat atidarymo susidūrė su problemomis: skundžiamasi, kad ji perpildyta, joje šalta, trūksta karšto vandens ir ten tiekiami nevalgomi patiekalai. Kilus įtampai dėl maisto, policija šį mėnesį sulaikė kelis gyventojus.

Per pastaruosius metus į Ispanijos salyną atvyko daugiau nei 23 000 žmonių iš Maroko ir Vakarų Afrikos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

..netinkamas jiems maistas??.tai reikia grizti i tevyne afrika ir valgyti sergancius shikshnosparnius,,,ar savo paciu tevynainiais uzkasti.,,hanibalizmas dar ten yra norma

Anonimas

Parazitai. Deportuoti i Sachara atgal.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS