Italija apkaltino „ChatGPT“ pažeidus privatumo taisykles | kl.lt

ITALIJA APKALTINO „CHATGPT“ PAŽEIDUS PRIVATUMO TAISYKLES

Italijos valdžios institucijos apkaltino dirbtinio intelekto (DI) platformą „ChatGPT“ sukūrusią JAV įmonę „OpenAI“ pažeidus Europos Sąjungos (ES) duomenų apsaugos įstatymą ir davė jai 30 dienų pateikti atsaką.

Italijos duomenų apsaugos priežiūros tarnyba „informavo „OpenAI“ apie duomenų apsaugos įstatymo pažeidimus“, sakoma pirmadienį išplatintame šios institucijos pranešime.

Pernai reguliuotojas buvo kelioms savaitėms užblokavęs populiarųjį pokalbių robotą ir Italija tapo pirmąja tokį žingsnį žengusia Vakarų šalimi. Po laikino draudimo reguliuotojas priėjo prie išvados, kad „prieinami įrodymai liudija ES BDAR (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento) nuostatų pažeidimus“. „OpenAI“ per 30 dienų gali pateikti priešieškinius dėl įtariamų pažeidimų“, – nurodė tarnyba.

Reguliuotojas pažymėjo, kad priimdamas galutinį sprendimą atsižvelgs į darbo grupės, kurią subūrė ES centrinė duomenų reguliavimo institucija, siekdama padėti šalims spręsti su „ChatGPT“ susijusius klausimus, atliekamą darbą.

Praėjusiais metais Italijos reguliuotojas pareiškė, kad „OpenAI“ neturi teisinio pagrindo masiniam asmens duomenų rinkimui ir kaupimui, kurie naudojami „ChatGPT“ algoritmų „treniravimui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

idomu kas apkaltyno biorobota? ko gero toks pat bioanunakis o idomiausia kokia bausme tiem bedvasiam padaram ? cia nei kaliuze su dieta netinka nebent atjungimas nuo maitynimo ar isvis isbrokuot 000

SUSIJUSIOS NAUJIENOS