Italijoje dėl pandemijos užsidaryti teko daugiau kaip 70 tūkst. verslų | kl.lt

ITALIJOJE DĖL PANDEMIJOS UŽSIDARYTI TEKO DAUGIAU KAIP 70 TŪKST. VERSLŲ

Italijoje dėl koronaviruso pandemijos duris teko užverti beveik 73 tūkst. verslų, rodo tyrimas, kurį atliko statistikos agentūra „Istat“.

Šis skaičius apima apie 7 proc. iš 1 mln. verslų, apklaustų nuo vėlyvo spalio iki ankstyvo lapkričio, pranešime sakė „Istat“.

Apie 55 tūkst. šių verslų turėtų vėl atsiverti ateityje, o 17,5 tūkst., įskaitant 5 tūkst. restoranų, užsivėrė visam laikui. Iš visų apklaustų įmonių, apie 700 tūkst. veikia įprastai, o 244 tūkst. veikia tik iš dalies.

Pasak „Istat“, 85 proc. uždarytų verslų yra nedidelės įmonės, įdarbinusios mažiau kaip 9 žmones. Įprastai tai sporto centrai, nedideli viešbučiai, mažmeninės prekybos parduotuvės ir lažybų įmonės.

„Istat“ taip pat teigė, kad daugiau kaip du trečdaliai apklaustų verslų birželio-spalio mėnesiais patyrė nuostolių, o 61,5 proc. tikisi jų patirti ir gruodžio-vasario mėnesiais.

Statistikos biuras taip pat sakė, kad apie 42 proc. verslų naudojasi vyriausybės schemomis personalo paramai, šis skaičius mažesnis nei kovą fiksuoti 70 proc., kai Italijoje galiojo visuotinis karantinas.

Italija yra viena smarkiausiai pandemijos paveiktų pasaulio valstybių. Apie 60 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo protrūkio pradžios užfiksuota daugiau kaip 1,8 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir apie 64,5 tūkst. su COVID-19 susijusių mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS