Italijos vyriausybė įstumta į krizę, pasitraukus dviem ministrams | kl.lt

ITALIJOS VYRIAUSYBĖ ĮSTUMTA Į KRIZĘ, PASITRAUKUS DVIEM MINISTRAMS

Italijos premjero Giuseppe Conte (Džuzepės Kontės) vyriausybė trečiadienį buvo įstumta į krizę, ministrų kabinetą palikus dviem jo nariams iš jaunesniosios koalicijos partnerės.

Buvęs premjeras Matteo Renzi (Matėjas Rencis) paskelbė, kad iš vyriausybės traukiasi du ministrai, priklausantys jo partijai „Italia Viva“ („Italija gyva“).

Jam žengus šį žingsnį, apie kurį kalbėjo jau kurį laiką, G. Conte liko be formalios daugumos parlamento aukštuosiuose rūmuose.

Vis tik M. Renzi sakė, kad ir toliau palaikys vyriausybę tokiais klausimais kaip pagalba verslui ir ribojimai, kuriais siekiama pažaboti koronaviruso plitimą. Koronavirusinė infekcija COVID-19 Italijoje jau pareikalavo daugiau kaip 80 tūkst. gyvybių.

Per spaudos konferenciją Romoje M. Renzi pareiškė, kad tai, kaip klostysis krizė, „priklauso nuo premjero“.

„Mes esame pasirengę visokioms diskusijoms“, – kalbėjo jis.

Vienas aukšto rango narys iš valdančiajai koalicijai priklausančios centro kairiosios Demokratų partijos (PD) netrukus pasmerkė šį M. Renzi žingsnį. Buvusio teisingumo ministro Andrea Orlando (Andrėjos Orlando) nuomone, tai yra „kelių žmonių padaryta rimta klaida, už kurią mokėsime mes visi“.

Netekusiam 18 „Italia Viva“ senatorių paramos G. Conte Senate teks ieškoti naujų partnerių, nors Deputatų Rūmuose jis tebeturi pakankamą daugumą.

M. Renzi pastarosiomis savaitėmis kritikavo, kaip G. Conte tvarkosi su pandemija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS