Izraelio žvalgybos agentūros vadovas Bahreine aptarė bendradarbiavimo perspektyvas | kl.lt

IZRAELIO ŽVALGYBOS AGENTŪROS VADOVAS BAHREINE APTARĖ BENDRADARBIAVIMO PERSPEKTYVAS

Izraelio žvalgybos agentūros „Mossad“ vadovas Yossi Cohenas (Josis Koenas) Bahreine dalyvavo derybose su šalies aukščiausio rango saugumo ir žvalgybos tarnybų pareigūnais, ketvirtadienį pranešė karalystės valstybinė žiniasklaida, abiem valstybėms sutarus normalizuoti santykius.

Trečiadienį lankydamasis Bahreine Y. Cohenas aptarė su vietos pareigūnais „abipusės svarbos temas“ bei „abiejų šalių bendradarbiavimą“, pranešė naujienų agentūra BNA.

„Jie pabrėžė, koks svarbus... yra vaidmuo, kurį atliks [ryšių normalizavimo susitarimas], reikšmingai prisidėsiantis prie stabilumo ir taikos skatinimo regione“, – pridūrė agentūra.

Tarpininkaujant JAV pasiekta sutartis buvo pasirašyta Vašingtone rugsėjo 15 dieną kartu su susitarimu dėl Izraelio ir JAE santykių normalizavimo.

Į pasirašymo ceremoniją JAV sostinėje buvo nuvykęs Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), taip pat abiejų Persijos įlankos arabų monarchijų užsienio reikalų ministrai.

Bahreinas ir Jungtiniai Arabų tapo trečiąja ir ketvirtąja arabų valstybėmis, normalizavusiomis ryšius su Izraeliu. Taikos susitarimą su žydų valstybe 1979 metais sudarė Egiptas, o 1994-aisiais – Jordanija.

Palestiniečiai pasmerkė tuos susitarimus su Izraeliu kaip „dūrį į nugarą“ jų siekiams įkurti savo nepriklausomą valstybę.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS