Izraelis kritikuoja ES sprendimą atsiųsti savo diplomatą į Irano prezidento inauguraciją | kl.lt

IZRAELIS KRITIKUOJA ES SPRENDIMĄ ATSIŲSTI SAVO DIPLOMATĄ Į IRANO PREZIDENTO INAUGURACIJĄ

Izraelio užsienio reikalų ministerija pirmadienį sukritikavo Europos Sąjungos sprendimą atsiųsti savo diplomatą Enrique Morą (Enrikę Morą) į šią savaitę vyksiančią naujojo Irano prezidento Ebrahimo Raisi (Ebrahimo Raisio) inauguraciją.

Ministerijos pareiškime sakoma, kad tai „glumina ir demonstruoja prastą sprendimą“.

„ES atstovas ceremonijoje dalyvaus vos kelios dienos po to, kai Iranas per valstybinio terorizmo aktą prieš civilinį laivą nužudė du civilius, iš kurių vienas buvo iš ES šalies narės“.

Izraelis, Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Valstijos kaltina Iraną dėl praėjusią savaitę netoli Omano krantų įvykdytos atakos prieš naftos tanklaivį.

Glumina ir demonstruoja prastą sprendimą.

Šiitiška respublika griežtai neigia savo atsakomybę dėl atakos prieš tanklaivį „Mercer Street“, kuris buvo užpultas praėjusį ketvirtadienį Indijos vandenyno šiaurinėje dalyje, kai plaukė iš Dar es Salamo Tanzanijoje į Fudžeirą Saudo Arabijoje be jokio krovinio. JAV laiko šią ataką potencialiu drono smūgiu.

Laivo operatorė „Zodiac Maritime“, priklausanti Izraelio milijardieriui Eyalui Oferui (Ejalui Oferui), pranešė, kad per ataką žuvo du įgulos nariai – rumunas ir Jungtinės Karalystės pilietis, dirbęs Britanijos laivų saugos bendrovėje „Ambrey“.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) antradienį inauguruos ultrakonservatyviosios stovyklos atstovą 60-metį E. Raisi, o dviem dienomis vėliau jis bus prisaikdintas parlamente.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS