J. Bidenas: didžiausią grėsmę JAV kelia Rusija | kl.lt

J. BIDENAS: DIDŽIAUSIĄ GRĖSMĘ JAV KELIA RUSIJA

Demokratų partijos kandidatas į JAV prezidentus Joe Bidenas mano, kad Jungtinėms Valstijoms didžiausią grėsmę kelia Rusija. Jis tai pareiškė interviu televizijos kanalui CBS, kuris buvo paskelbtas transliuotojo tinklalapyje sekmadienį.

Vedėja buvusio viceprezidento paklausė, kuri šalis, jo manymu, kelia didžiausią grėsmę Jungtinėms Valstijoms. „Manau, kad šiuo metu didžiausią grėsmę Amerikai, turint omenyje pastangas pakirsti mūsų saugumą ir mūsų aljansus, kelia Rusija, - atsakė J. Bidenas. – Aš taip pat manau, kad didžiausia mūsų konkurentė yra Kinija“. „Ir nuo to, kokios pozicijos laikysimės, priklausys, ar mes ir ateityje liksime konkurentai, ar tai virs rimtesniu varžymusi jėgų santykio požiūriu“, - pažymėjo demokratų kandidatas.

Jis taip pat pabrėžė, kad ne mažesnį pavojų Jungtinėms Valstijoms tarptautinėje arenoje kelia dabartinio Baltųjų rūmų šeimininko Donaldo Trumpo politika. „Pažiūrėkite, ką jis daro – jis glėbesčiuojasi su visais diktatoriais ir baksnoja pirštu į akis visiems mūsų draugams“, - pareiškė J. Bidenas. Anot jo, dėl tokio D. Trumpo elgesio padidėjo Šiaurės Korėjos raketų arsenalas, o Iranas priartėjo prie branduolinio ginklo sukūrimo. „Mūsų draugai iš NATO nusigręžia nuo mūsų, nes negali mumis pasikliauti“, - konstatavo politikas.

Anksčiau J. Bidenas ne kartą pareiškė, jog jei jis taps prezidentu, Maskva sumokės už kišimąsi į rinkimus Jungtinėse Valstijose.

JAV prezidento rinkimai įvyks lapkričio 3 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Skaitytojas

Džiaugiuosi, kad laimėjo Baidenas - atskiria pelus nuo grūdų.

Zinovas

Kauno diena vis labiau tampa nekompetetingos zurnalistikos dienrasciu vercianciu fake news uzsienio zinias. Kam tie zurnalistai, jei yra google translate?

Anonimas

H -tikriausiai buvo to iškrypėlio tarpininkas,o iškrypėliai vienas kito nemėgsta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS