J. Bidenas: ginkluotas smurtas JAV yra „epidemija“ | kl.lt

J. BIDENAS: GINKLUOTAS SMURTAS JAV YRA „EPIDEMIJA“

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį per ceremoniją Baltuosiuose rūmuose, skirtą pristatyti naujas šaunamųjų ginklų kontrolės priemones, ginkluotą smurtą pavadino „epidemija“

„Tai yra epidemija, dėl Dievo meilės, ir ji turi liautis“, – sakė jis, šaudynes taip pat pavadinęs „visuomenės sveikatos krize“.

Ši opi tema vėl atsidūrė dėmesio centre po pastarųjų šaudynių Kolorade, Džordžijoje bei Kalifornijoje.

J. Bidenas ketvirtadienį taip pat paragino uždrausti kariškus šturmo ginklus ir didelės talpos dėtuves privatiems piliečiams.

„Mes taip pat turėtume uždrausti šturmo ginklus ir didelės talpos dėtuves“, – pareiškė prezidentas, pristatydamas virtinę šaunamųjų ginklų kontrolės priemonių.

J. Bidenas seniai žada imtis veiksmų dėl JAV ginklų kultūros, kuri, anot jo, kursto masinių šaudynių epidemiją ir prisideda prie dar daugiau gyvybių nusinešančių, bet mažiau žiniasklaidoje nušviečiamų kasdienių ginkluotų nusikaltimų bei savižudybių bangos.

Prezidentas demokratas sako pasisakantis už griežtesnę šaunamųjų ginklų pirkėjų patikrą ir kariškų, šturmo ginklų (angl. assault weapons) uždraudimą. Tačiau abiem šioms idėjoms įnirtingai priešinamasi Kongrese.

1994-aisiais Kongresas įveikė savo nesutarimus ir įvedė 10 metų draudimą šturmo ginklams. J. Bidenas, tuo metu dirbęs Senate, palaikė šią iniciatyvą. Baigus galioti draudimui, jis nebebuvo pratęstas.

Kariškų ginklų draudimui atkakliai priešinasi respublikonai, vadinantys tai kėsinimusi į konstitucijoje įtvirtintą teisę turėti ginklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DAR GALĖJO PRIDĖTI...

Kad čia irgi kalta Rusija ir jai reikia skirti papildomas sankcijas...Tik...ta vidaus terorizmo epidemija jau seniai Amerikoje pribrendusi. Pastarieji prezidento rinkimai ir koronavirusas tai tik išryškino. O jos baigtis irgi prognozuojama - baltajai rasei greitai teks gatvėje batus valyti naujiems šeimininkams - juodajai rasei...

Psichol.

Tokie dalykai dedasi šalyje, vadinasi yra kažkas negerai.Ne drausti reikia o ieškoti priežasties.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS