J. Bidenas įvertino savo pirmuosius metus JAV prezidento poste: pasiekta „milžiniška pažanga“ | kl.lt

J. BIDENAS ĮVERTINO SAVO PIRMUOSIUS METUS JAV PREZIDENTO POSTE: PASIEKTA „MILŽINIŠKA PAŽANGA“

Vertindamas savo pirmuosius metus JAV prezidento poste, Joe Bidenas pripažino padarytas klaidas pandemijos valdyme, tačiau pabrėžė per metus pasiektą „milžinišką pažangą“ gaivinant šalies ekonomiką.

Retoje spaudos konferencijoje, skirtoje paminėti pirmuosius dvylika savo kadencijos mėnesių, J. Bidenas kalbėjo apie beprecedentį darbo vietų prieaugį, infrastruktūros patobulėjimą ir augančią ekonomiką, o visa tai, pasak prezidento, gali padėti pažaboti jo pirmuosius metus šalies lyderio poste užtemdžiusią aukštą infliaciją ir tiekimo grandinių problemas.

Per dviejų valandų trukmės konferenciją Baltųjų rūmų rytiniame sparne J. Bidenas sulaukė klausimų įvairiomis temomis – nuo aukštumose esančios infliacijos iki konfrontacijos su Rusija dėl Ukrainos ir, jo teigimu, jo pirmtako Donaldo Trumpo sukeltos grėsmės šalies demokratijai. „Tai buvo iššūkių metai, – žurnalistams sakė J. Bidenas. – Tačiau tai taip pat buvo milžiniškos pažangos metai.“

JAV lyderis paminėjo tai, kad jo kadencijos pradžioje buvo paskiepyta tik 2 mln. amerikiečių, o dabar šis skaičius jau siekia 210 mln. Negana to, pasak prezidento, sukurta 6 mln. naujų darbo vietų, o tai yra didžiausias šalyje kada nors fiksuotas metinis prieaugis. Kalbant apie šalies ekonomiką, Baltieji rūmai pabrėžia, kad per pastaruosius metus nedarbo lygis nukrito iki 3,9 proc., palyginti su 6,4 proc. blogiausiu pandemijos sukelto nuosmukio metu.

Paminėjo tai, kad jo kadencijos pradžioje buvo paskiepyta tik 2 mln. amerikiečių, o dabar šis skaičius jau siekia 210 mln.

Ši spaudos konferencija, manoma, yra dalis intensyvių Baltųjų rūmų pastangų atkreipti dėmesį į daugelį J. Bideno, regis, pamirštų pasiekimų per jo pirmuosius metus Ovaliajame kabinete. JAV prezidentas pastaruoju metu patyrė kelias nesėkmes, įskaitant didžiausią per kelis dešimtmečius infliaciją ir tai, kad šalies Aukščiausiasis Teismas atmetė jo administracijos pasiūlytą vakcinacijos prievolę didelėse įmonėse.

„Per pastaruosius kelerius metus susidūrėme su vienais didžiausių iššūkių, kokius mums šioje šalyje yra tekę patirti – iššūkiais visuomenės sveikatai, iššūkiais mūsų ekonomikai. Tačiau mes pamažu juos įveikiame“, – teigė J. Bidenas.

Naujausios tyrimų bendrovės „Gallup“ atliktos apklausos duomenys rodo, kad pritarimo J. Bideno darbui reitingas šiuo metu siekia tik 40 proc., palyginti su 57 proc. jo kadencijos pradžioje. Nuo Antrojo pasaulinio karo laikų žemesniais pirmųjų prezidentavimo metų reitingais galėjo „pasigirti“ tik D. Trumpas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

pasiekta antipazanga griaunant is peties zmoniu gyvenimus ===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS