J. Bidenas paskiepytas antrąja doze vakcinos nuo COVID-19 | kl.lt

J. BIDENAS PASKIEPYTAS ANTRĄJA DOZE VAKCINOS NUO COVID-19

Pirmadienį išrinktajam JAV prezidentui Joe Bidenui buvo sušvirkšta antroji dozė vakcinos nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19), tuo metu, kai JAV koronaviruso pandemija toliau siautėja.

J. Bidenas paskiepytas gimtojoje Delavero valstijoje. Šį įvykį transliavo televizija, taip siekiant sustiprinti amerikiečių pasitikėjimą vakcina. Pirmąją „Pfizer/BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozę J. Bidenas gavo gruodį.

Koronaviruso pandemija JAV toliau smarkiai siautėja, atvejų daugėja. Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, šalyje nuo pandemijos pradžios patvirtinta jau daugiau kaip 22,5 mln. užsikrėtimo atvejų ir 375 tūkst. mirčių. JAV pirmauja pasaulyje tiek pagal patvirtintų COVID-19 atvejų, tiek pagal mirčių skaičių.

Tai, kad kasdien miršta trys-keturi tūkstančiai žmonių, yra nepriimtina, tiesiog neteisinga.

Nors ligoninėms, klinikoms ir slaugos namams visoje šalyje buvo išdalinta maždaug 25,5 mln. pirmųjų vakcinų nuo COVID-19 dozių, oficialūs duomenys rodo, kad iki šiol paskiepyta buvo tik apie 9 mln. žmonių.

J. Bidenas, kuris sausio 20 d. bus inauguruotas naujuoju JAV prezidentu, teigė, kad svarbiausias jo administracijos uždavinys bus paspartinti skiepijimo kampaniją šalyje.

„Tai, kad kasdien miršta trys-keturi tūkstančiai žmonių, yra nepriimtina, tiesiog neteisinga, ir mes galime daug padaryti, kad tai pakeistume“, – sakė demokratas J. Bidenas.

JAV šiuo metu yra patvirtintos dvi vakcinos nuo koronaviruso – „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“. Antroji abiejų vakcinų dozė turi būti suleidžiama po trijų ar keturių savaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS