J. Bidenas per pokalbį su V. Zelenskiu patvirtino JAV paramą Ukrainai | kl.lt

J. BIDENAS PER POKALBĮ SU V. ZELENSKIU PATVIRTINO JAV PARAMĄ UKRAINAI

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį per pokalbį telefonu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu išreiškė tvirtą paramą jo šaliai tuo metu, kai Rusija pasienyje su Ukraina telkia dideles karines pajėgas, paskelbė Baltieji rūmai.

„J. Bidenas patvirtino nepalaužiamą JAV paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui besitęsiančios Rusijos agresijos Donbase ir Kryme akivaizdoje“, – teigiama Baltųjų rūmų pranešime.

Ukraina šią savaitę apkaltino Rusiją telkiant pajėgas palei jos sieną ir Kryme, kurį 2014 metais aneksavo Maskva. Netrukus po Krymo aneksijos Rytų Ukrainoje prasidėjo konfliktas tarp Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų, kuris trunka iki šiol. Jungtinės Tautos (JT) skaičiuoja, kad konflikto metu žuvo per 13 tūkst. žmonių.

Pastarosiomis dienomis pasipylus pranešimams, kad Rusija telkia karius prie sienos Ukraina, šalia teritorijų, kurias kontroliuoja Maskvos remiami separatistai, ir aneksuotame Kryme, aukšto lygio JAV politikai, tarp kurių valstybės sekretorius Antony’is Blinkenas ir gynybos sekretorius Lloydas Austinas, skambino savo kolegoms ukrainiečiams, kad parodytų JAV paramą Ukrainai.

Pasak Baltųjų rūmų, pokalbio metu J. Bidenas taip pat pabrėžė V. Zelenskiui Vašingtono įsipareigojimą atgaivinti abiejų šalių strateginę partnerystę.

Šis J. Bideno pokalbis su Ukrainos vadovu buvo pirmasis nuo JAV prezidento inauguracijos sausio mėnesį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lazda

Kacapiniai fasistai jau ruosia Donecko ir Luhansko sritis prijungti prie rusijos, todel ardosi ir provokuoja kiek beimanydami. Kada sistuos nusikaltelius teis Hagos teismas?

TOKĮ VEIDĄ KAŽKUR MAČIAU...

Gerai pasiknaisiojęs savo senstančiose smegenyse - prisiminiau....1963 metais Maskvoje...tokią mumiją mačiau Mauzoliejuje...tenai Leninas panašiai atrodė....

Gėda JAV pakalikams

Neteisėtos vienašališkos sankcijos, grasinimai, dezinformacija ir propaganda yra hibridinio karo, kurį Kijevo valdžia vykdo ne tik prieš Rusiją, bet ir prieš savo žmones, kovoja su kitaminčiais ir vykdo prievartinį visų viešojo gyvenimo sričių ukrafikavimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS