J. Bidenas tikisi, kad verdiktas byloje dėl G. Floydo mirties bus teisingas | kl.lt

J. BIDENAS TIKISI, KAD VERDIKTAS BYLOJE DĖL G. FLOYDO MIRTIES BUS TEISINGAS

JAV prezidentas Joe Bidenas tikisi, kad teismas priims teisingą verdiktą byloje dėl George`o Floydo mirties.

„Aš privačiai kalbėjausi su G. Floydo šeima, tai gera šeima. Jie ragino siekti santarvės ir rimties nepriklausomai nuo to, koks bus verdiktas, - pareiškė J. Bidenas, antradienį Baltuosiuose rūmuose atsakydamas į žurnalistų klausimus. – Aš meldžiuosi, kad verdiktas būtų teisingas, nes, mano nuomone, liudijimų yra pakankamai“.

Buvusio policininko Dereko Chauvino, kaltinamo netyčiniu afroamerikiečio G. Floydo nužudymu, teismo procesas vyksta Mineapolyje (Minesotos valstija). Jis prasidėjo kovo 8 d.

Praėjusių metų gegužės 25 d. D. Chauvinas, sulaikydamas G. Floydą, panaudojo smaugiamąjį veiksmą.  Netrukus po to afroamerikietis mirė ligoninėje. Gegužės 26 d. D. Chauvinas ir dar trys pareigūnai, dalyvavę sulaikant G. Floydą, buvo atleisti iš darbo.

JAV nacionalinė gvardija skirs apie 250 kariškių saugumui Vašingtone užtikrinti, kadangi, paskelbus nuosprendį D. Chauvino byloje, gali kilti protestai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rasa

Protu nesuvokemas bandito garbinimas bidono matyt kad toks toki gina DIDELĖ UŽUOJAUTA TAM GARBINGUI AMERIKOS POLICININKUI

onute

O KAIP TEN TAVO SUNELIO VAGIES NARKOMANO BYLA AR JAU GULI ANT SAFKUTĖS BALTUOSE RUMUOSE IR KAIFUOJA TĖVELIO PAŠONĖJE

LAUKIU NESULAUKIU...

Kada JAV teroristams bus iškeltos bylos dėl atominių bombų panaudojimo prieš žmoniją? Kada jie stos prieš teismą už kitose šalyse padarytus valstybės perversmus ir okupacijas vien po antri pasaulinio karo. Būtent tuo laikotarpiu tie teroristai daugiausiai kraujo praliejo svetimuose valstybėse be jokio karo, tik savo pasipelnymo ir įtakos sferų tikslais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS