J. Bideno komanda: JAV neatšauks draudimų keliauti | kl.lt

J. BIDENO KOMANDA: JAV NEATŠAUKS DRAUDIMŲ KELIAUTI

JAV išrinktojo prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) atstovė pirmadienį skubiai atmetė kadenciją baigiančio valstybės vadovo Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pareiškimą, kad dėl koronaviruso pandemijos įvestas draudimas atvykti į šalį iš didžiosios dalies Europos ir Brazilijos bus panaikintas.

„Remdamasi mūsų medicinos komandos patarimu, administracija neketina panaikinti šių apribojimų sausio 26-ąją“, – tviteryje parašė J. Bideno spaudos sekretorė Jen Psaki (Džen Psaki).

„Tiesą sakant, mes planuojame sustiprinti visuomenės sveikatos priemones, susijusias su tarptautinėmis kelionėmis, kad dar labiau sumažintume COVID-19 plitimą“, – pridūrė ji.

„Blogėjant padėčiai dėl pandemijos ir visame pasaulyje atsirandant vis daugiau užkrečiamų [koronaviruso] variantų, ne laikas panaikinti tarptautinių kelionių apribojimus“, – pabrėžė J. Psaki.

Vos keliomis minutėmis anksčiau D. Trumpas buvo pareiškęs, kad naikina draudimą atvykti į JAV iš Europos ir Brazilijos, o draudimai atvykti iš Kinijos ir Irano liks galioti. Pasak jo, sprendimas įsigalios sausio 26 dieną.

„Šis veiksmas yra geriausias būdas toliau apsaugoti amerikiečius nuo COVID-19, tuo pačiu leidžiant saugiai atnaujinti keliones“, – sakoma Baltųjų rūmų išplatintame pranešime.

D. Trumpas praėjusių metų sausio 31-ąją paskelbė draudimą ne amerikiečiams keliautojams atvykti į JAV iš Kinijos, taip siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą. Kovo 14-ąją toks draudimas buvo išplėstas ir Europos šalims, pandemijai įsigalint visa jėga.

Tiek J. Bideno, tiek D. Trumpo komandų pareiškimai paskelbti praėjus kelioms dienoms po to, kai Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) paskelbė, kad visi oro transportu į JAV atvykstantys žmonės turės pateikti neigiamą COVID-19 testą, atliktą likus trims ar mažiau dienų iki kelionės.

Ši taisyklė įsigalios sausio 26-ąją. Taip išplečiama nuostata, kuri buvo skirta keliautojams iš Jungtinės Karalystės ir kuri įsigaliojo gruodžio mėnesį, kai atsirado koronaviruso variantas, kuris, manoma, yra labiau užkrečiamas.

Kai kurie epidemiologai perspėjo, kad tikėtina, jog naujos, labiau užkrečiamos atmainos jau įsitvirtina Jungtinėse Valstijose – nuo pandemijos labiausiai nukentėjusioje pasaulio šalyje.

Pirmadienio duomenimis, JAV buvo užregistruota daugiau nei 24 mln. COVID-19 atvejų ir beveik 400 tūkst. mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha

Jei uzdrausi keliauti kaip kitaip i sali prikimsi pabegeliu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS