J. Bolsonaras: daugelis brazilų jau turi imunitetą koronavirusui | kl.lt

J. BOLSONARAS: DAUGELIS BRAZILŲ JAU TURI IMUNITETĄ KORONAVIRUSUI

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras mano, kad jo šalyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius bus mažesnis negu Jungtinėse Valstijose.

 


„Nemanau, kad mes prieisime iki to (iki tokios pat sudėtingos situacijos kaip Jungtinėse Valstijose). Bent jau todėl, kad brazilai – ypatingas atvejis. Brazilams nebaisios jokios ligos. Juk esate matę, kaip žmogus maudosi kanalizacijos nuotekose, nardo? Ir nieko jam neatsitinka“, - pareiškė J. Bolsonaras, žurnalistų paklaustas, ar Brazilijoje gali pasikartoti Covid-19 plitimo Jungtinėse Valstijose scenarijus. Jį penktadienį cituoja naujienų portalas „G1“.

„Aš netgi manau, kad Brazilijoje daugelis jau buvo infekuoti prieš kelias savaites ar kelis mėnesius, ir jie jau turi antikūnų, prisidedančių prie to, kad visa tai neplistų“, - pridūrė prezidentas.

J. Bolsonaras nepateikė jokių duomenų savo hipotezei patvirtinti. Brazilijos lyderis taip pat atsisakė paskelbti dokumentus su savo testų dėl koronaviruso rezultatais. Atitinkami tyrimai buvo atlikti, kai keli žmonės iš valstybės vadovo aplinkos užsikrėtė koronavirusu. Pasak J. Bolsonaro, testų rezultatai buvo neigiami. „Mano žodis reiškia daugiau negu popiergalis“, - taip prezidentas argumentavo savo atsisakymą parodyti medicininius dokumentus.

Brazilijoje pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo patvirtintas vasario 26-ąją, kitą dieną po karnavalo. Nuo to laiko infekuotųjų skaičius išaugo iki beveik 3 tūkstančių, 77 žmonės mirė. Kai kurių regionų ir municipalitetų vadovai paragino piliečius izoliuotis, uždarė mokyklas, daugumą parduotuvių, apribojo transporto eismą ir gyventojų judėjimą.

Antradienį per televiziją kreipdamasis į tautą Brazilijos lyderis kritikavo karantino priemones ir apribojimus kai kuriuose ekonomikos sektoriuose, kuriais siekiama kovoti su pandemija. J. Bolsonaro nuomone, infekcija kelia pavojų tik vyresniems kaip 60 metų amžiaus žmonėms, o jaunesni kaip 40 metų pacientai nuo koronaviruso miršta retai.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 160 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė beveik 522 tūkstančiai žmonių, per 23,5 tūkstančio infekuotųjų mirė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nigga

šitas bukumu nenusileidzia musmirei ir nuosėdai

nordland

baisu kai klounai patenka i valdzia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS