J. Borrellis: Izraelio kariuomenė demonstruoja pasibaisėtiną neišrankimą | kl.lt

J. BORRELLIS: IZRAELIO KARIUOMENĖ DEMONSTRUOJA PASIBAISĖTINĄ NEIŠRANKIMĄ

Vyriausiasis ES diplomatas pirmadienį pasakė, kad, rinkdamasi taikinius Gazos Ruože, Izraelio kariuomenė demonstruoja „pasibaisėtiną neišrankimą“, pabrėždamas Izraelio įkaitų, maldininkų ir kitų civilių palestiniečių žūtį.

„Izraelio karinės operacijos Gazoje metu stebime pasibaisėtiną neišrankumą“, – socialiniuose tinkluose rašė Europos Sąjungos Vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis.

„Per naujausius karo veiksmus žuvo maldininkai, trys Izraelio įkaitai ir šimtai kitų civilių“, – teigė jis.

„Tai turi liautis. Būtina nedelsiant padaryti humanitarinę pertrauką.“

Ši kritika buvo pareikšta Izraeliui pripažinus, kad penktadienį jo pajėgos Gazoje per klaidą nušovė tris įkaitus, kuriems pavyko pasprukti nuo pagrobėjų.

Jeruzalės lotynų patriarchatas pranešė, kad šeštadienį Izraelio karys vienintelės Gazoje katalikų bažnyčios teritorijoje „šaltakraujiškai“ nušovė krikščionę palestinietę ir jos dukrą.

Popiežius Pranciškus sekmadienį pasmerkė moterų nužudymą, sakydamas, kad tai nutiko bažnyčios komplekse, „kur teroristų nėra, o yra tik šeimos, ligoti ir neįgalūs žmonės“.

Izraelio kariuomenė pranešė atliekanti šio įvykio tyrimą.

Per naujausius karo veiksmus žuvo maldininkai, trys Izraelio įkaitai ir šimtai kitų civilių.

Nuo spalio 7 d., „Hamas“ vyriausybės sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, per Izraelio bombardavimą Gazos Ruože žuvo daugiau nei 18,8 tūkst. palestiniečių. Beveik 70 proc. aukų – moterys, vaikai ir paaugliai.

Nuožmią karinę operaciją Gazoje Izraelis pradėjo po to, kai spalio 7 d. „Hamas“ Izraelyje įvykdė išpuolį, per kuri, Izraelio duomenimis, apie 1 tūkst. 140 žmonių žuvo ir dar maždaug 240 buvo paimti įkaitais.

27 ES narės laikosi dvejopos nuomonės dėl to, kaip Izraelis vykdo savo karinius veiksmus Gazoje.

Daugelis ragina paskelbti paliaubas, kurioms pritaria ir absoliuti dauguma Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos narių.

Tačiau yra ir manančių, jog toks sprendimas supančiotų „Hamas“ sunaikinti siekiančio Izraelio rankas.

„Gazoje žuvo gerokai per daug civilių – tą sako ir Prancūzijos, Vokietijos bei JK užsienio reikalų ministrai“, – rašoma J. Borrellio įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Ir aš pagaliau pradedu suprasti holokausto priežastis.

A

Kas tas "neišrankimas?"

Keulė ruke

dabar suprantu, kodėl buvo holokaustas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS