J. Stoltenbergas: NATO pasirengusi ginti sąjungininkus nuo Minsko ir Maskvos | kl.lt

J. STOLTENBERGAS: NATO PASIRENGUSI GINTI SĄJUNGININKUS NUO MINSKO IR MASKVOS

NATO pasirengusi ginti kiekvieną sąjungininką nuo „Minsko ar Maskvos keliamo pavojaus“. Tai antradienį laikraštyje „La Repubblica“ paskelbtame interviu pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„NATO – gynybinis Aljansas, bet mes esame budrūs ir, suprantama, pasirengę ginti kiekvieną savo narį nuo Minsko ar Maskvos keliamo pavojaus“, – sakė jis.

Anot J. Stoltenbergo, didžiausia grėsmė ir iššūkis Aljansui yra „Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimo politiniu ir kariniu lygmeniu stiprinimas“, taip pat vis pavojingesnės terorizmo formos ir kibernetinės atakos. Bendra Aljanso strategija atsakant į šiuos iššūkius bus svarstoma NATO viršūnių susitikime birželio 14–15 dienomis Briuselyje, kuriame dalyvaus JAV prezidentas Joe Bidenas, patikslino generalinis sekretorius.

Kitąmet baigiasi J. Stoltenbergo kadencija NATO vadovo poste. „La Repubblica“ neatmeta, kad jį pirmą kartą gali užimti moteris. Tarp pretendenčių – buvusi Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May ir buvusi Europos Sąjungos vyriausioji užsienio reikalų įgaliotinė ir Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Federica Mogherini.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

esi

toks pat politma rionete kaip ir kt jav ./artistai/ tai s iulyciau 1 nelist pas haholus nutraukt su turkupadisahu sutarty ir 3 1a sugrazint Kararaliauciu Lietuvai nes ji musu DONELAICIO gimtyne ir vals tybes saknys kurias rusai uzgrobe ir neisejo kaip lenkai Vilniu tai nekelk 3PK nes liksi AO ir su rsais geriau nejukauk tegul

zinoma

didziausias darbas ,,pasiusi zynia,,...

jankiaiji pasistate

tai tikras klapciukas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS