Japonija: pajamos iš grožėjimosi sakuromis šiais metais bus keturis kartus mažesnės | kl.lt

JAPONIJA: PAJAMOS IŠ GROŽĖJIMOSI SAKUROMIS ŠIAIS METAIS BUS KETURIS KARTUS MAŽESNĖS

Japonijos turizmo, transporto, visuomeninio maitinimo ir prekybos įmonių pajamos, gaunamos jau prasidėjusiu grožėjimosi sakuromis laikotarpiu, šiemet bus 493,5 mlrd. jenų (3,77 mlrd. eurų) mažesnės negu 2018 metais dėl apribojimų, susijusių su koronaviruso pandemija.

Kaip pranešė penktadienį naujienų agentūra „Kyodo“, remdamasi žinomu šalies ekonomistu, Kansajaus universiteto garbės profesoriumi Katsuhiru Miyamotu, 2021 metais šios įplaukos sudarys ne daugiau kaip 158,2 mlrd. jenų (1,26 mlrd. dolerių).

Šiais metais Japonijoje sakuros pirmiausia pražydo kovo 11 d. Hirošimos prefektūroje Honšiū salos pietvakariuose. Tokijuje pirmieji jų žiedai buvo pastebėti po trijų dienų. Manoma, kad po kurio laiko šalies parkai tiesiog skęs rožinės spalvos žiedų jūroje.

Japonijos sostinės zonoje kovo 21 d. bus panaikintas pustrečio mėnesio galiojęs nepaprastosios padėties režimas. Bet, kaip pažymi „Kyodo“, daugelis šalies gyventojų ketina toliau vengti žmonių susibūrimo vietų, kad neužsikrėstų. Prognozuojama, kad šįmet 126 mln. gyventojų turinčioje šalyje sakuromis grožėsis mažiau kaip 36 mln. žmonių. Be to, Japonijos sienos dabar uždarytos turistams užsieniečiams, kurie visada plūsdavo į šalį sakurų žydėjimo laikotarpiu.

2018 metais Japonijoje žydinčiomis sakuromis grožėjosi daugiau kaip 60 mln. šalies gyventojų ir beveik 4 mln. turistų iš užsienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vokietijoje

Jau matosi mini Sakuru pumpuriukai.Bereiktu tik keliu sauletu dienu ir pasimatytu grozis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS