Japonijos premjeras atšaukė dėl COVID-19 įvestą nepaprastąją padėtį | kl.lt

JAPONIJOS PREMJERAS ATŠAUKĖ DĖL COVID-19 ĮVESTĄ NEPAPRASTĄJĄ PADĖTĮ

Japonijos premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė) pirmadienį atšaukė dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 paskelbtą nepaprastąją padėtį, šalyje smarkiai sumažėjus naujų užsikrėtimo atvejų skaičiui.

„Mes turėjome labai griežtus nepaprastosios padėties panaikinimo kriterijus. Nusprendėme, kad įvykdėme šiuos kriterijus“, – sakė Sh. Abe per spaudos konferenciją, kurią transliavo nacionalinė televizija.

„Šiandien panaikinsime nepaprastąją padėtį visoje šalyje“, – pareiškė premjeras.

Vyriausybė paskelbė nepaprastąją padėtį balandžio 7 dieną – iš pradžių tik kai kuriose Japonijos dalyse, įskaitant Tokiją, o vėliau tą mėnesį nusprendė taikyti šią priemonę visoje valstybėje.

Skirtingai nuo karantino Europoje, Japonijos nepaprastoji padėtis yra švelni – ji daugiausia yra rekomendacinio pobūdžio. Žmonės raginami likti namuose, o nebūtinos įmonės – užsidaryti ar dirbti trumpiau. Tokia strategija siekiama sumažinti žalą šalies ekonomikai.

Tokijas ir trys jo kaimyninės prefektūros artimiausiomis savaitėmis turi vėl atidaryti mokyklas, viešąsias įstaigas ir įmones, bet bus stebimi bet kokie infekcijos intensyvėjimo požymiai.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Japonijoje užregistruota 16 580 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 830 žmonių mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS