Japonijoje aptikta daugiau užterštos „Moderna“ vakcinos | kl.lt

JAPONIJOJE APTIKTA DAUGIAU UŽTERŠTOS „MODERNA“ VAKCINOS

Du Japonijos regionai sekmadienį sustabdė dalies „Moderna“ vakcinų nuo COVID-19 naudojimą aptikus daugiau užteršimo atvejų, pranešė vietos pareigūnai.

Pietinė Okinavos prefektūra sekmadienį pranešė sustabdžiusi „Moderna“ skiepų naudojimą dideliame vakcinacijos centre Nahos mieste.

Tuo metu į šiaurę nuo Tokijo esančioje Gunmos prefektūroje sustabdytas tik užterštų vakcinų naudojimas.

„Stabdome „Moderna“ vakcinų nuo COVID-19 naudojimą, kai kuriose iš jų aptikus pašalinių medžiagų“, – sakoma Okinavos pareigūnų pranešime.

Vienas Gunmos pareigūnas naujienų agentūrą AFP savo ruožtu informavo, kad „toliau naudojame „Moderna“ skiepus, kuriems incidentas įtakos neturėjo“.

Tokie pranešimai pasirodė po to, kai ketvirtadienį Japonijoje buvo sustabdytas 1,63 mln. „Moderna“ skiepų dozių naudojimas, gavus informacijos, kad kelios šių preparatų partijos yra užterštos.

Stabdome „Moderna“ vakcinų nuo COVID-19 naudojimą, kai kuriose iš jų aptikus pašalinių medžiagų.

Be to, tų skiepų naudojimas sustabdytas Sveikatos apsaugos ministerijai pranešus, kad anksčiau rugpjūtį 30 ir 38 metų vyrai mirė po to, kai buvo paskiepyti antrosiomis „Moderna“ vakcinos dozėmis.

Jie buvo paskiepyti vakcinomis iš vienos iš trijų partijų, kurių naudojimą ketvirtadienį sustabdė vyriausybė.

Vis dėlto Sveikatos apsaugos ministerija pabrėžė, kad tiria tų vyrų mirties priežastį ir kad kol kas neaišku, ar esama priežastinio ryšio su vakcina.

„Šiuo metu neturime jokių įrodymų, kad šias mirtis sukėlė „Moderna“ vakcina nuo COVID-19, ir svarbu atlikti oficialų tyrimą, siekiant nustatyti, ar yra koks nors ryšys“, – bendrame šeštadienį paskelbtame pareiškime sakė „Moderna“ ir jos platintojas Japonijoje „Takeda“.

Taip pat dar nežinoma, kokių priemaišų rasta buteliukuose, kuriuos Europoje pagamino „Moderna“ rangovė.

„Tie buteliukai buvo išsiųsti į kvalifikuotą laboratoriją analizei, o pirminės išvados bus kitos savaitės pradžioje“, – sakė „Moderna“ ir „Takeda“.

Minėta rangovė, Ispanijos farmacijos įmonė ROVI, ketvirtadienį išplatintame pranešime teigė, kad tiria tik Japonijoje platintos vakcinų partijos užteršimo priežastis.

Ji pridūrė, kad problema galėjo kilti vienoje iš jos gamybos linijų.

Iki šiol visiškai paskiepyta apie 44 proc. Japonijos gyventojų, bet šalis kovoja su rekordiniu COVID-19 protrūkiu, plintant užkrečiamesniam koronaviruso delta variantui.

Šalyje nuo pandemijos pradžios mirė apie 15,8 tūkst. koronavirusu užsikrėtusių žmonių. Daugelyje Japonijos regionų paskelbti griežti epidemiologiniai suvaržymai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>>> laikas

Sakyciau tave, patvorinis neissilavines valstieti, reiketu p(r)atrauti tave uz pastocu meslo pilima.

Kaunas

Kiek nuo skurdo mirė,Japonijoje ne visi turtingi žmonės,kaip ir Lietuvoje.Medicina ne visiem prieinama.O kiek dar mirs ,antri metai negauna medicinos pastovių paslaugų žmonės.

laikas

praregeti ir patra ukti visus su.dakta ri/us su farma ir kt nusikalteliais teisman uz sio marmalo diegima tuo paci/u ir visas marionetes iki siol leidziancias siam genocidui plestis ir viso pa saulio dori zmones turi vienytis pries si setono mara=======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS