Japonijos premjeras tarsis dėl telefoninio pokalbio su J. Bidenu ir vizito į JAV | kl.lt

JAPONIJOS PREMJERAS TARSIS DĖL TELEFONINIO POKALBIO SU J. BIDENU IR VIZITO Į JAV

Japonijos ministras pirmininkas Yoshihidė Suga ketina tartis dėl telefoninio pokalbio su JAV prezidento rinkimus laimėjusiu Joe Bidenu ir savo vizito į Jungtines Valstijas. Japonijos vyriausybės vadovas tai pranešė pirmadienį.

„Kai dėl telefoninio pokalbio su ponu Bidenu ir mano vizito į JAV, tai šiuo metu dar nieko nenuspręsta. Mes ketiname derinti šį klausimą, atsižvelgdami į darbo grafiką“, - sakė jis žurnalistams.

Y. Suga vėl pabrėžė, kad Japonija ir JAV vadovaujasi demokratinėmis vertybėmis ir toliau stiprins dvišalį aljansą, taip pat plėtos bendradarbiavimą, kurio tikslas – realizuoti laisvo ir atviro Indijos ir Ramiojo vandenyno regiono koncepciją.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. Demokratas J. Bidenas jau turi 270 rinkikų balsų, kurie jam reikalingi pergalei prieš dabartinį Baltųjų rūmų šeimininkas respublikoną Donaldą Trumpą kovoje dėl valstybės vadovo posto. J. Bidenas jau paskelbė savo pergalę rinkimuose. D. Trumpas nepripažįsta pralaimėjimo ir ketina kreiptis į teismus, kadangi, anot jo, per rinkimus buvo daug pažeidimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS