JAV ambasadorė NATO: neatsakingas D. Trumpas kelia grėsmę JAV kariams | kl.lt

JAV AMBASADORĖ NATO: NEATSAKINGAS D. TRUMPAS KELIA GRĖSMĘ JAV KARIAMS

JAV ambasadorė NATO Julianne Smith griežtai sukritikavo buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo pasisakymus apie aljanso gynybą kaip „pavojingus ir, tiesą sakant, neatsakingus“.

„Raginimai Kremlių užpulti bet kurią NATO sąjungininkę ar aljanso teritoriją tikrai kelia didesnę grėsmę mūsų kariams, JAV kariams ir mūsų sąjungininkų kariams“, – antradienį Briuselyje sakė J. Smith.

Respublikonų kandidatas JAV lapkritį įvyksiančiuose prezidento rinkimuose D. Trumpas Pietų Karolinos valstijoje šeštadienį vykusio rinkiminės kampanijos renginio metu pasakė „paraginsiąs“ Rusiją „daryti, ką jie tik po velnių nori“ NATO šalims, gynybai skiriančioms nepakankamai finansavimo.

Į šią remarką netruko atsakyti NATO narės Europoje, kur vis dar gerai pamenamas D. Trumpo skepticizmas transatlantinio aljanso atžvilgiu.

2017 m. D. Trumpas sukėlė šiokį-tokį furorą, NATO pavadindamas „pasenusiu“, o būdamas prezidentu nuolat aiškino, kad Jungtinės Valstijos už savo narystę moka per daug.

Tokie aljansai, kaip NATO yra „JAV užsienio politikos pamatas“, – kalbėjo J. Smith. „Tai nėra labdaros projektas. Jie tiesiogiai tarnauja JAV interesams, be to, jie tiesiogiai tarnauja mūsų sąjungininkų interesams“, – pridūrė ji.

J. Smith žodžiais tariant, Vašingtoną padrąsino Europos Sąjungos pastangos prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai Ukrainoje didinti išlaidas gynybai.

„Parama Ukraina suvienijo ES ir NATO“, – sakė J. Smith.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

JOOOOOOO...

Subobėjo pasaulis. Kur tik nepažvelk - prie vairo BOBA SU KIAUŠAIS. Kovidą pasaulis įveikė. O kaip bus su tomis BOBOMIS?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS