JAV ekonomika trečią ketvirtį pasiekė rekordinį atsigavimą | kl.lt

JAV EKONOMIKA TREČIĄ KETVIRTĮ PASIEKĖ REKORDINĮ ATSIGAVIMĄ

Anksčiau šiemet fiksavus rekordinį susitraukimą, Jungtinių Valstijų ekonomika trečią ketvirtį patyrė stipriausią kada nors fiksuotą atsigavimą ir metiniu tempu paaugo 33,1 proc., ketvirtadienį paskelbė Prekybos departamentas.

Naujausi duomenys visiškai kitokie nei antrojo ketvirčio, kai koronaviruso piko metu ekonomika metiniu tempu susitraukė 31,4 proc. Metinis tempas yra rodiklis, parodantis, koks būtų visų metų augimas, jei vieno ketvirčio duomenys būtų prilyginti 12-ai mėnesių.

Nepaisant to, palyginus su trečiuoju 2019 metų ketvirčiu, šių metų liepos-rugsėjo mėnesiais šalies ekonomika traukėsi 2,9 proc.

„Trečiojo ketvirčio BVP padidėjimas atspindi nuolatines pastangas atidaryti verslą ir atnaujinti veiklą, kuri buvo atidėta ar apribota dėl COVID-19“, – ataskaitoje sakė departamentas.

Didžiulį prieaugį – didžiausią nuo 1947 metų, kai pradėta rinkti duomenis – paskatino išaugusios vartotojų ir verslo išlaidos. Tačiau ekonomistai sakė, kad tai daugiausiai lėmė milžiniškas 3 mlrd. dolerių apimties vyriausybės skatinimo paketas.

Kadangi paketo lėšos jau beveik visiškai išnaudotos ir vyriausybė negeba pasiekti susitarimo dėl dar vieno skatinimo paketo, duomenys rodo, kad rugsėjį išlaidos mažėjo ir atsigavimas pamažu praranda pagreitį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Virgis

Nu ir ką!?Trampo fenomenas!Ot ir Ameriką!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS