JAV įstatymų leidėjai susitarė dėl naujo skatinimo priemonių paketo | kl.lt

JAV ĮSTATYMŲ LEIDĖJAI SUSITARĖ DĖL NAUJO SKATINIMO PRIEMONIŲ PAKETO

JAV įstatymų leidėjai pasiekė susitarimą dėl finansinių priemonių paketo, skirto paskatinti pandemijos paveiktą didžiausią pasaulio ekonomiką, sekmadienį paskelbė Kongreso pareigūnai.

„Susitarėme dėl paketo, kuro vertė siekia 900 mlrd. dolerių. Jame gausu tikslinių politikos priemonių, skirtų padėti amerikiečiams, kurie jau per ilgai laukė“, – pranešime sakė Senato respublikonų lyderis Mitchas McConnellas.

Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi ir Senato mažumos lyderis Chuckas Schumeris patvirtino, kad buvo pasiektas susitarimas su respublikonais ir Baltaisiais rūmais dėl sandorio, „suteiksiančio skubiai reikalingų lėšų gelbėti gyvybėms ir amerikiečių pragyvenimui, greitėjant viruso plitimui.“

Į paketą turėtų būti įtraukta lėšų vakcinų platinimui ir logistikai, papildomos, 300 dolerių per savaitę siekiančios nedarbo išmokos ir skatinamosios išmokos, šįkart sieksiančios 600 dolerių, – kovą priimtame CARES pakete buvo numatytos dvigubai didesnės, 1,2 tūkst. dolerių išmokos.

Kongresas siekė susiderėti iki sekmadienio vidurnakčio termino, kad būtų galima išvengti vyriausybės darbo sustabdymo.

Atstovų rūmuose antras pagal svarbą demokratų pareigūnas Steny'is Hoyeris sakė, kad paketui turėtų būti pritarta pirmadienį, ir jis tuomet bus pateiktas Senatui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Good news!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS