JAV: Kinija vykdo uigūrų „genocidą“ | kl.lt

JAV: KINIJA VYKDO UIGŪRŲ „GENOCIDĄ“

JAV oficialiai paskelbė, kad Kinijos vyriausybės veiksmai prieš uigūrus ir kitas musulmonų mažumas prilygsta „genocidui“ ir „nusikaltimams žmoniškumui“.

„Manau, kad šis genocidas tęsiasi, ir kad mes esame liudininkai, kaip Kinijos vienpartinė valstybė sistemingai bando sunaikinti uigūrus“, – pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.

„Netylėsime. Jei Kinijos komunistų partijai bus leista vykdyti genocidą ir nusikaltimus žmoniškumui prieš savo žmones, įsivaizduokite, ką ji bus padrąsinta padaryti laisvajam pasauliui, ne tokioje tolimoje ateityje“, – tvirtino jis.

M. Pompeo konkrečiai atkreipė dėmesį į įtarimus dėl priverstinės sterilizacijos, priverstinio darbo, fizinės laisvės atėmimo daugiau kaip milijonui civilių ir kitų laisvės apribojimų.

Žmogaus teisių gynimo grupių ir ekspertų teigimu, Kinijos Sindziango regione daugiau kaip milijonas uigūrų ir kitų daugiausiai musulmonų mažumos grupių narių yra laikomi auklėjimo stovyklose, kurios labiau primena kalėjimus. Jose jie verčiami atsisakyti savo kultūros ir religijos.

Šis JAV valstybės sekretoriaus M. Pompeo pareiškimas pasirodė likus dienai iki dabartinio prezidento Donaldo Trumpo administracijos darbo pabaigos.

Per pastaruosius kelerius metus įtampa tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų – JAV ir Kinijos – smarkiai išaugo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Čiubaka

čia kalba tas, kurio protėviai kolonizuodami svetimas žemes išnaikino beveik visus vietinius gyventojus, likusius patalpindami į rezervatus

Nuomonė

Šaunuoliai kinai, efektyviai kovoja su jankių kurstomais teroristais. Užtat tie ir kiauksi iš bejėgiškumo.

nuuu

nu pasidziaugiam nusipenejusiu snukeliu paskutinia jo viepatavimo diena...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS