JAV spartina tankų „Abrams“ pristatymą Ukrainai | kl.lt

JAV SPARTINA TANKŲ „ABRAMS“ PRISTATYMĄ UKRAINAI

Pentagonas nusprendė paspartinti tankų „Abrams“ tiekimą Ukrainai ir renkasi siųsti atnaujintą senesnį modelį, kuris gali būti paruoštas greičiau, naujienų agentūrai „The Associated Press“ antradienį sakė su anonimiškumo sąlyga kalbėję JAV pareigūnai.

Pasak jų, siekiama, kad 70 tonų sveriantys tankai į karo zoną būtų pristatyti per 8–10 mėnesių,

Iš pradžių planuota į Ukrainą nusiųsti 31 naujesnį „M1A2 Abrams“, kurių gamyba ir siuntimas galėjo užtrukti metus ar dvejus. Tačiau, pareigūnų teigimu, galiausiai buvo nuspręsta siųsti senesnę jų versiją „M1A1 Abrams“, kurią galima paimti iš kariuomenės atsargų ir kurią Ukrainos pajėgoms bus lengviau išmokti naudoti ir prižiūrėti.

Tikimasi, kad Pentagonas apie šiuos planus viešai paskelbs netrukus.

J. Bideno administracija sausį paskelbė, kad nusiųs ukrainiečiams tankų, nors kelis mėnesius tvirtino, kad jų priežiūra ir remontas yra per sudėtingi. Šis sprendimas tapo platesnio politinio manevro dalimi – apie tankų „Leopard 2“ siuntimą paskelbė ir Vokietija, taip pat leidusi šią ginkluotę Kyjivui siųsti Lenkijai bei kitoms sąjungininkėms.

Neaišku, kada JAV pradės mokyti Ukrainos pajėgas, kaip tankus naudoti, prižiūrėti ir remontuoti. Šis mokymo procesas gali nulemti, per kiek laiko jie bus panaudoti mūšyje.

Pentagonas taip pat turės užtikrinti, kad ukrainiečiai turėtų tinkamą visų dalių, reikalingų tankams eksploatuoti, tiekimo grandinę.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV, tankai Ukrainai, Abrams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS