JAV sveikina Irano ir Saudo Arabijos susitarimą, bet nusiteikusios skeptiškai | kl.lt

JAV SVEIKINA IRANO IR SAUDO ARABIJOS SUSITARIMĄ, BET NUSITEIKUSIOS SKEPTIŠKAI

Jungtinės Valstijos penktadienį pareiškė, kad palankiai vertina Kinijos tarpininkavimą atkuriant varžovų, Irano ir Saudo Arabijos, santykius, tačiau išreiškė abejonių, ar Teheranas laikysis savo įsipareigojimų.

Baltųjų rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby (Džonas Kerbis) sakė, kad Jungtinės Valstijos palankiai vertina diplomatinį susitarimą, jei, pavyzdžiui, jis padės užtikrinti taiką Jemene, kur dvi regiono galybės remia priešingas puses.

„Pažiūrėsime. Tikrai dar neaišku, ar iraniečiai laikysis savo susitarimo dalies. Šis režimas paprastai nesilaiko duoto žodžio“, – sakė J. Kirby.

„Norėtume, kad šis karas Jemene baigtųsi ir kad šis jų susitarimas padėtų mums pasiekti tokį rezultatą“, – sakė jis.

Paklaustas apie neįprastą Kinijos vaidmenį padedant suvienyti JAV sąjungininkę Saudo Arabiją ir aršų priešą Iraną, J. Kirby sakė, kad Iranas buvo pakviestas prie derybų stalo dėl „spaudimo, kurį jis patiria“ tiek užsienyje, tiek dėl nepasitenkinimo šalies viduje.

„Be abejo, ir toliau stebime Kiniją, kuri, siekdama savanaudiškų interesų, bando įgyti įtakos ir įsitvirtinti kitur pasaulyje“, – sakė jis.

„Tačiau galiausiai, jei šį susitarimą pavyks išlaikyti, nepriklausomai nuo to, kokia buvo paskata ar kas sėdėjo prie stalo..., galiausiai tam pritarsime“, – pridūrė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Netgi teip

Skeptiskai,na ir kas dabar netynka JAVirusam,letai bet uztikrinai arteja VAKCINACIJA?

faktas

Jeigu, JAV būdamos didžiausiais Pasaulio teroristais ir bandytais nekiš snapo į svetimus reikalus, viskas bus gerai. Tai JAV organizuoja ir provokuoja karus.

YES

Be jokios abejonės galima būti nusiteikus skeptiškai, kai puikiai žinai , kas kūrena tos nesantaikos ugnelę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS