JAV teisėja nurodė nepriklausomai patikrinti medžiagą, paimtą iš D. Trumpo namų | kl.lt

JAV TEISĖJA NURODĖ NEPRIKLAUSOMAI PATIKRINTI MEDŽIAGĄ, PAIMTĄ IŠ D. TRUMPO NAMŲ

JAV teisėja pirmadienį patenkino Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) prašymą paskirti specialųjį pareigūną, kad šis nepriklausomai patikrintų medžiagą, per FTB kratą paimtą iš eksprezidento namų Floridoje.

Teisėjos sprendimas yra smūgis prokurorams, prieštaravusiems D. Trumpo prašymui.

Specialusis pareigūnas, kuris nebūtų pavaldus Teisingumo departamentui, nurodžiusiam surengti kratą, turi įvertinti paimtus dokumentus ir nustatyti, kuriuos iš jų D. Trumpas galėtų pasilikti, t. y., jie negalėtų būti naudojami atliekant tyrimus.

Prokurorai teigė, kad specialiojo pareigūno paskyrimas galėtų pakenkti nacionaliniam saugumui ir kad toks paskyrimas taip pat būtų nereikalingas, nes vyriausybės komanda jau atliko patikrinimą.

„Bus paskirtas specialusis pareigūnas paimtam turtui patikrinti, pareiškimams dėl išskirtinių teisių nagrinėti, tolesnėms rekomendacijoms pateikti, reikalavimams dėl turto sugrąžinimo įvertinti“, – nutartyje rašė teisėja Aileen Cannon (Eilin Kanon).

Jos nurodyme daroma išimtis patikrinimui ir medžiagos naudojimui dėl „žvalgybos klasifikacijos bei nacionalinio saugumo įvertinimų“.

Teisėja nurodė abiem šalims iki penktadienio pateikti kandidatų į specialiuosius pareigūnus sąrašą.

Teisingumo departamentas teismo dokumentuose yra nurodęs, kad per kratą D. Trumpo asmeniniame biure buvo rasta itin slaptų vyriausybės dokumentų, įskaitant dokumentus su žyma „Visiškai slaptai“.

Detalus paimtos medžiagos aprašas taip pat rodo, kad D. Trumpas laikė ir daugiau kaip 11 tūkst. neįslaptintų vyriausybės dokumentų, kuriuos vadina priklausančiais jam. Vis dėlto teisiškai šie dokumentai yra nacionalinio archyvo nuosavybė.

„Vyriausybei laikinai uždraudžiama toliau tikrinti bet kokią medžiagą, 2022 metų rugpjūčio 8 dieną paimtą iš ieškovo rezidencijos, ir ja naudotis kriminalinio tyrimo tikslais, kol bus užbaigtas specialiojo pareigūno patikrinimas“, – sakoma teismo nurodyme.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tik

si karta globalistu demonu saikai su busclintobam marionetem nepavyks nurungt Trumpo nes ji palaiko d puse jav ginkluotu pilieciu ir PK ant krytinio tasko ?===

Klpd.

Įdomiai kai Trumpulis kaltinamas kad namuose laikė...tuščias dokumentų papkes be dokumentų:D) Čia baisuuuus dalyyyykas:D) Įdomu kaip jie dabar jas ,,tikrins"? Ką prigalvos pritempt...Masonams neonams ir kitiems pasaulio sektų vierxams per dabartines Amerikos valdžios marjonetes reikia žūt - būt nuimt skručą Donaldą.:D) Jis nesavas. Jis naglas. Jis nekontroliuojamas. Ir bus jiems p ys 'ec jei vėl ateis į prezidentus

D.

Yra gi TEISĖJŲ pasaulyje, tai ne pas mus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS