JAV V. Orbano samprotavimus apie „maišytą rasę“ vadina nepateisinamais | kl.lt

JAV V. ORBANO SAMPROTAVIMUS APIE „MAIŠYTĄ RASĘ“ VADINA NEPATEISINAMAIS

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį pasmerkė Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano pasisakymą, jog jo šalis kovoja prieš tai, kad europiečiai taptų „maišytos rasės“ visuomene, kaip „nepateisinamus“ ir primenančius nacių laikus.

Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas) žurnalistams perskaitė JAV pasiuntinės kovai su antisemitizmu Deborah Lipstadt (Deboros Lipstadt) pareiškimą, kuriame ji teigė, kad yra „labai susirūpinusi“ dėl nacionalistinių pažiūrų vengrų ministro pirmininko „naudojamos retorikos, kuri aiškiai primena nacių rasinę ideologiją“.

Praėjus keliems dešimtmečiams „po Holokausto pabaigos, lyderiui nepateisinama lengvabūdiškai vertinti nacių vykdytas masines žudynes, sakė D. Lipstadt.

N. Price'as pridūrė, kad Jungtines Valstijas ir jų sąjungininkus visame pasaulyje vienija „bendros vertybės“ ir interesai.

„Pastabos, kurias išgirdome iš ministro pirmininko Orbano, neatspindi bendrų vertybių, kurios sieja Jungtines Valstijas su Vengrija, kuriomis grindžiami mūsų abiejų tautų santykiai ir kuriomis grindžiami Jungtinių Valstijų ir kitų mūsų sąjungininkių santykiai“, – sakė N. Price’as.

V. Orbanas, daugelio JAV kraštutinių dešiniųjų laikomas didvyriu, praėjusį savaitgalį lankydamasis Rumunijos Transilvanijos regione, kur gyvena didelė vengrų bendruomenė, kritikavo maišymąsi su „ne europiečiais“.

Antiimigracine politika ir vakarietiškų liberalių vertybių kritika garsėjančio V. Orbano kalba sukėlė naują pasipiktinimo bangą Europoje ir pačioje Vengrijoje.

Ketvirtadienį jis sakė, kad buvo neteisingai suprastas ir kad atmeta antisemitizmą, bet sakė, kad tomis pastabomis jis reiškė „kultūrinį, civilizacinį požiūrį“.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

JANKIAI siekia s u p a r t a l i n t i Europos Sąjungą,

kuri s u d a r y t a iš NACIONALINIŲ - TAUTINIŲ valstybių ir tai labai s v a r b u,--o JANKIAI ,visais būdais siekia ES padaryti " rasių mišraine",sąmoningai pamiršdami pirmykštės BENDRUOMENĖS vystymosi istoriją.

Vienintelis

sveikos galvos vadovas visoje Geyropoje. Reikia sekti jo nuomone ir atidžiai klausyti ką reikia daryti toliau.Kad neliktume visiškoj siknoj kai iškils išlikimo klausimas. Ar jums nejuokinga kai iki tokio lygio klausoma juodžių kad net pelenės pasakoje filme pagrindinį vaidmenį (Pelenę) vaidina juodaodė?:D) Arba dabar pastatytuose, apie 1930-1950 metus pasakojančiuose kinofilmuose aukštuomenę, grafienių ar dvaro damų, ponų vaidmenis vaidina irgi juodžiai?! Taigi ši rasė tais laikais geriausiu atveju buvo tarnais o blogiausiu - kabojo iškabinėti KKK (Ku Klux Klan'o),ant medžių ir gatvių žibintų.Jeigu pasirodydavo tik baltiesiems skirtose vietose..Galima pasižiūrėti Holivudo senuosius filmus ir pamatysim kokią vietą tais laikais visuomenėje užėmė šitas tamsusis kontingentas

Arijas

Vykdoma seniai svajota “arabu” svajone, ismaisyti Baltaja rase, kad paskui jie galetu isitvirtinti Europoje…
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS