JK: „Brexito“ derybos pasiekė „sunkų tašką“ | kl.lt

JK: „BREXITO“ DERYBOS PASIEKĖ „SUNKŲ TAŠKĄ“

Jungtinės Karalystės vyriausybė penktadienį sakė, kad „Brexito“ derybos su Europos Sąjunga pasiekė „sunkų tašką“, ir atmetė bet kokį susitarimą, kuriuo būtų varžomas šalies suverenumas.

„Laiko labai mažai. Esame sunkiame derybų taške“, – žurnalistams sakė ministro pirmininko Boriso Johnsono atstovas.

„Tikra tai, kad negalėsime pritarti susitarimui, kuriuo negerbiami mūsų pagrindiniai principai dėl suverenumo ir kontrolės susigrąžinimo“, – nurodė atstovas.

Dauningo gatvė vėl pakartojo, kad po gruodžio 31 dienos, pasibaigus Jungtinės Karalystės pereinamajam laikotarpiui, atsiras apribojimai: prasidės JK sienų kontrolė, jos valstybės subsidijų reguliavimas ir žvejybinių vandenų valdymas.

Pasak jos, vyriausybė taip pat kitą savaitę toliau dirbs su dviem įstatymais, atimančiais iš Briuselio galimybę daryti įtaką prekybai tarp pagrindinės Britanijos teritorijos ir Šiaurės Airijos, tačiau sąmoningai pažeidžiančiais JK ir ES skyrybų susitarimą, 

Vidaus rinkos ir būsimo apmokestinimo įstatymo projektas užtikrins „teisinio saugumo tinklą, saugantį JK bendrosios rinkos vientisumą ir didelę naudą (Šiaurės Airijos) taikos procesui“, sakė B. Johnsono atstovas.

Vokietijos vyriausybė penktadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga nori pasiekti susitarimą su Jungtine Karalyste dėl prekybos po „Brexito“, „bet ne bet kokia kaina“.

„Mes žinome, kad laikas baigiasi, – sakė kanclerės Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas. – ES yra pasirengusi pasiekti susitarimą su Britanija, bet ne bet kokia kaina.“

„Visi turi savo principų, aišku, kad egzistuoja raudonos linijos, tačiau visada įmanomas kompromisas“, – sakė jis žurnalistams.

Gairės: Brexit, derybos, sutartis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS